Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Megértettem

BLOG

A Disznókő nagy éve 2022 – Új Kapi Aszú és a Furmint a világ 100 legjobb bora között

A Disznókő nagy éve 2022 – Új Kapi Aszú és a Furmint a világ 100 legjobb bora között

2023. 01. 10. 12:24:00

2022 egyértelműen a Disznókő Borok és a Disznókő Szőlőbirtok nagy éve volt. 30 évesek lettek, a Wine Spectator magazintól, egy gyönyörű születésnapi ajándékot kaptak, 2020-as furmintjukat a világ legjobb 100 bora közé választották.  Megjelent az új 2017-es Kapi évjárat nagy esemény. Amelyről Párizsban is ódákat zengtek.

 

Karácsonyi borok: A nagy libamáj, bejgli, tokaji együttállás

Karácsonyi borok: A nagy libamáj, bejgli, tokaji együttállás

2022. 12. 22. 14:38:00

A karácsonyi vacsorák lehetőséget teremtenek, hogy egy tökéletes étel-ital párosítást élvezhessünk és kinyissunk néhány üvet felülmúlhatatlan Tokaji Aszút, hogy megtapasztaljuk a tökéletes libamáj, bejgli és tokaji együttállást. Adunk is hozzá néhány tanácsot és néhány jó Aszút akcióban. 

 

 

Disznókő Borok: Forradalmi tradíció – 30 éves a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

Disznókő Borok: Forradalmi tradíció – 30 éves a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

2022. 09. 29. 11:48:00

Talán kevesen emlékeznek rá, hogy amikor a francia AXA biztosító 1992-ben megalapította a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészetet, ők indították útjára az aszú forradalmat. Szakítottak a szocializmus zűrös aszú világával és kezdték el az akkor modernnek mondott aszú készítést, ami valójában sokkal közelebb áll Tokaj történelmi hagyományaihoz. 30 év után a forradalmi hevület nem veszett ki a cégből, de ez még mindig a tradíció forradalma.

 

Szüreti beszámoló 2020 - Disznókő Szőlőbirtok

Szüreti beszámoló 2020 - Disznókő Szőlőbirtok

2020. 10. 20. 10:26:32

Szemenként szüretelt ambrózia – Az aszú szüret rejtelmei a Disznókő pincészetnél

A Disznókőnél nem egy, hanem három szüret van és az is elég kacifántos. Nem csak úgy lekapkodják a szőlőt, hanem komoly szakértelemmel szemenként szedik az aszút. Amiből aztán a világ legjobb borai készülnek, amiből még Gogol főhősei is kérnének még egy pohárral.