Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Megértettem

Pezsgő

Pezsgők - PezsgőA pezsgőkészítést ugyan Franciaországban találta fel egy istenáldotta szerzetes, név szerint Dom Perignon. Mi pezsgő kedvelők ezt nevezhetnénk akár a történelem egyik legfontosabb találmányának is, de ne ragadtassuk el magunkat. Ma már a világ minden pontján készítenek pezsgőt, amit különböző nevekkel illetnek. Mi magyarok pezsgőnek hívjuk, az észak-olaszok prosecco-nak, a franciák champagne-nak vagy crémant-nak, a spanyolok cava-nak. De Dél-Afrikától Chiléig mindenhol készítenek habzó italokat. A pezsgőt a borok második, nyomás alatti erjesztésével készítik, aminek hatására buborékok keletkeznek a borban. 
Ez megtörténhet a palackban, ahogy Champagne-ban készítik vagy speciális tartályokban, ahogy a Prosecco készül. Attól függően, hogy mennyi cukrot adnak hozzá különböző kategóriákat kapunk. 
És hogy melyek ezek a különböző kategóriák? Az extra brut a legszárazabb, habár manapság már nulla cukorral készült pezsgők is vannak. Utána a Brut, majd az Extra dry és a Dry következik. Vannak édes pezsgők is, egyes borvidékek kimondottan erre szakosodtak, mint például az olasz Asti. Meg kell említeni a tokaji pezsgőket, Tokajban komoly trenddé vált a pezsgőkészítés és néhányan Furmintot is használnak erre. A habozóbor és gyöngyözőbor is buborékos ital, de ezekben valamennyivel kevesebb buborék található, vagyis kisebb a palackban a nyomás. A habzóborba utólagosan mesterséges úton viszik be a buborékokat széndioxid hozzáadásával, míg a gyöngyözőbor esetén ez mindkét módon történhet.
Nálunk megtalálod a hazai minőségi pezsgők széles kínálatát és a világ habzó oldalát, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Magyarország pezsgő italait! 

Rendezés:

Pajzos La Bulle Brut pezsgő (0,75l)

Raktáron
4.790 Ft 3.830 Ft
20%

Martini Prosecco (0,75l)

Raktáron
3.780 Ft