Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sauska Borok - Sauska Pincészet

Minőség, fenntartható fejlődés és a terroir iránti hűség Villányban és Tokajban egyaránt

" Minden pillanatban kinyitnak egy palack bort a világban. Egyre gyakrabban magyart és szeretnénk hinni, hogy sokszor a miénket. Felelősek vagyunk a pillanatért, ez generációkra elegendő csodálatos kihívás számunkra."
A Sauska család közel több mint két évtizede a magyar borászat meghatározó szereplője. 

Sauska borok-Sauska Borászat-Villányi borvidékA Sauska Pincészet tokaji borászata az elsők között alakította ki hamar népszerűvé vált száraz fehérbor választékát, melyben az őshonos furmint, sárgamuskotály és hárslevelű mellett olyan mára közönségkedvenccé vált borok is vannak, mint a sauvignon blanc és chardonnay. Hamarosan  nyíló budafoki pincéjükben készülő methode traditionelle pezsgőik alapanyaga kizárólag saját tokaji szőlő, minőségközpontú filozófiájuk alapja a terroir és az ahhoz való hűség. Nincs ez másként villányi borászatukban sem, ahol a közismert számos cuvéek mellett nagyon figyelnek a fajtaborokra is, legyen az bordói fajta vagy őshonos kadarka és kékfrankos.

A Borászatok többszáz nemzetközi díj birtokosai, máig az egyetlen magyar borászat, amely elnyerte e a Decanter International Trophy-t.
A Sauska család elkötelezett hive a fenntartható fejlődésnek, területeiket fokozatosan állítják át biogazdálkodásra, melynek legszebb példája a bodrogkeresztúri Medve-dűlő, ahol birkák is helyet kapnak a szőlészeti munkában.

Sauska Pincészet további kínálata: SAUSKA TOKAJ      és     SAUSKA PEZSGŐK

Blogbejegyzéseink és videó kóstolóink a témában itt találhatóak! 

Rendezés: