Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Pátzay Borok - Pátzay Borbirtok - Badacsony

A megújult Pátzay Borbirtok borai felébresztik bennünk a badacsonyi életérzést, nemcsak Szürkebaráttal
"Hiszünk Badacsony kimagasló adottságaiban és egyediségében. Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, a helyi adottságokra alapozva, élménygazdag, tiszta és elegáns borokat készítsünk."

A Pátzay Borbirtok Badacsonyban található, a Balatoni borrégióban, egy szunnyadó vulkán tetején. Karakteres boraik remek savakkal, sok gyümölccsel és ásványossággal közvetítik a badacsonyi életérzést. Céljuk, boraikon keresztül bemutatni a termőhely sokszínűségét, gazdagságát, Badacsony izgalmas arcát. Zsurki Sándor több generációs borász családból származó főborásszal, fiatal pincészetük ellenére boraik sorra zsebelik be a díjakat neves borversenyeken.

Pátzay borok - Balatoni borvidék - Pátzay borbirtok - balatoni borok

Rendezés:

Pátzay Borbirtok jellemzői:

Szőlőterületek: Bazalthegyeken található Badacsonyban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Borfajták: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Borcsaládjai:
Klasszikus borcsalád: Ezek a borok friss, gyümölcsös, lendületesek. Reduktív technológia részleteire gondosan ügyelve készülnek. Célunk megőrizni az egészséges szőlő elsődleges illat-és zamatanyagait. A termőhely különleges adottságainak köszönhetően akár 2-4 évig is megőrzik a bennük rejlő frissességet.
Dűlőszelektált borcsalád: Egy bor képviselteti magát jelenleg, a Tégladomb Szürkebarát. Nevét a csodálatos Tégladomb dűlőről kapta, és bebizonyítja , hogy Badacsony egyedülálló terroirja és az odafigyelés szükséges ahhoz, hogy újra régi fényében tündököljön ez a fajta. (Ilyen a díjnyertes Pátzay Tégladomb)

Prémium borcsalád: Legkülönlegesebb alapanyagaikból csak a megfelelő évjáratokban készül ez a borcsalád. Szigorú terméskorlátozással, kíméletes és alapos borászati technológia segítségével érik el, hogy komoly test, magas beltartalmi értékek jellemezzék a borokat, amelynek következtében hosszú érlelhetőség jellemző rájuk. Ezek a részben tölgyfahordós érlelésű borok jellemzően ásványos, testes jegyeket hordoznak, melyekkel a megújult badacsonyi tradíciókat szeretnénk képviselni.