Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BLOG

BLOG

Veritas Borkereskedés Blogja - Hírek a borpiacról, a cég életéről, borokról, pálinkáról
2020. 05. 19. 13:07:31
A legcsaládibb pincészet – Thummerer Eger

Ha valaki elég régen járja a magyar borászatokat és volt a 90-es években Thummerer Vilmosnál Noszvajon Eger mellett, biztos lehetett benne, hogy egy hosszú és sikeres jövő előtt álló pincészetet látogat.

Olyan szorgalom, odaadás, áldozatvállalás és egyben családi összetartást tapasztalt, amit nagyon ritkán látni. Az eredmény meg is lett. A Veritas Borkereskedés és Webshop 25 éve az egri Thummerer Pincészet partnere és ez alatt az idő alatt folyamatosan nőttek, erősödtek és a borokat fantasztikusan magas minőségen voltak képesek tartani. Immár a harmadik generáció is részt vesz a pincészet vezetésében. Az egyik unokával a 26 éves Pulay Polettel beszélgettünk. 

Thummerer család - Eger - A legcsaládibb Pincészet interjú

 

2020. 05. 19. 00:00:00
Pezsgő jégkockával - Pommery Blue Sky - Tüü Péter - Bortúrák az otthonodban

Semmi sem lehet trendibb, mint egy olyan Champagne, amit jégkockára optimalizáltak. Az egyre melegedő időjárásban jeges italokra vágyunk, de sokunk nem szívesen adná fel a magas minőségű italokhoz való hűségét. Még a hőség kedvéért sem :). Ezért alkották meg a Pommery-nél a jégkockával iható Champagne-t. Egy kicsivel kevésbé száraz, hogy a jégkockával váljon tökéletessé. Hihetetlenül szép égszínkék öltözetet kapott, hogy a nyárra emlékeztessen mindenkit. 

A Pommery Champagne egyik presztízs pincészete, ami közel két évszázados. Nagy újítónak számítanak, mert ők voltak az elsők, akik Brut pezsgőt készítettek. Folytatják az újítást a mi élvezetünk maximalizálásáért. 

 

2020. 05. 14. 08:20:28
Bortúrák az otthonodban - Gere Attila Solus 2017

Gere Attila Solushoz Gere Rosét adunk ajándékba! Gyere nézd meg Gere Andrea videóját a kóstolásról! A Gere Pincészet egyik csúcsboráról!

A Solus a Gere pincészet ikonikus Merlot bora, kizárólag a Kopár dűlőből. Gere Andrea mutatja be nekünk, hogy amikor otthon kóstoljuk legyen szakértő társaságunk. A Veritas az első évjárattól forgalmazza a Gere Pincészet prémium merlot borát, amit kezdetben még nem hívtak Solusnak és ekkor 1997-et írtunk.

Egy piros címkés Merlot selection volt az előtanulmány. A Solus születésnapja 2000-ben volt. Ekkor lépett piacra, vagy még inkább robbant be. Hihetetlenül népszerűvé vált rövid idő alatt. 23 év tapasztalata azt mutatja, hogy a bor nagyon szépen fejlődik ez alatt az idő alatt és eltartható, akár két évtizedig is. A Veritasnál pedig garantáltan a legjobb áron tudjátok megvásárolni!

Nézzétek meg a videót Gere Andreával!

 

2020. 05. 13. 14:40:10
Bortúrák az otthonodban - Puglia és a Primitivo – Olasz bortúra Budapestről

Egy virtuális olasz bortúrához nem is választhatnánk ideálisabb helyszínt, mint Puglia. Ez a híres olasz csizma sarka.

Ideális, mert ide általában a legolcsóbb a repülőjegy az olaszországi úticélok közül és így most elméletileg rengeteg pénz takarítunk meg. Menjünk is, repüljünk le virtuálisan Bariba, Puglia fővárosába és a reptéren béreljünk ki egy szuper kis Fiatot, hamár Alfa Romeót nem merünk vagy nem akarunk. Az olaszoknál ugyanis olcsó az autóbérlés, de nagyon drága a biztosítás. Mivel azonban virtuálisan utazunk, ezért nem kell aggódnunk, hogy átvernek a biztosítással. Mennyivel jobb ez így:)

 Irány Olaszország! Irány Puglia! Kóstoljunk olasz borokat!

Ostuni - Pugliai Borkóstoló, Olasz bortúra, olasz borok

2020. 05. 13. 00:00:00
24 órán belül érkezik a Veritas borsegély

A karantén alatt „kétségbeesett”  :)  hívásokat kapunk, hogy mikorra tudunk leggyorsabban bort szállítani, mert elfogyott és mások csak egy hét múlva ígérik.

Nálunk ilyen nem fordul elő, mi Budapesten és környékén 24 órán belül szállítunk.

2020. 05. 12. 00:00:00
Hilltop Borászat a koronavírus idején - Interjú Kamocsay Ákossal

A koronavírus járvány alatt nehéz helyzetbe kerültek a bortermelők. Akik a turizmusra, a vendéglátásra, a helyszíni értékesítésre alapoznak, azok forgalma gyakorlatilag leállt.

A legtöbb étterem és szálláshely bezárt, akik nem, azoknak pedig újra kellett gondolniuk a működést. Vannak, akik az exportra alapoztak, ők sincsenek könnyű helyzetben most, és vannak, akiknek az áruházláncokban is kaphatóak a boraik. A bolti eladások hirtelen megugrottak az olcsóbb árfekvésű borokból, de elképzelhető, hogy ez is csak egy átmeneti állapot.