Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bujdosó Borok - Bujdosó Pincészet - Bujdosó Ferenc

Balatonlellén 3 generáció dolgozik, hogy boros palackba zárják nekünk a nyarat

"A Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig gondozzuk az ültetvényeinket. A szőlőben és a pincében a család három generációja dolgozik azért, hogy a szőlőből eredő, gyümölcsös zamatokat minél teljesebb formájukban megőrizzük a borokban. A balatoni nyarat zárjuk palackba."                                                              
Szőlőterületek: Dél-Balaton partján, a területek kétharmada fehér szőlő, egyharmada vörös
Legfontosabb szőlőfajták: rajnai rizling, zöld veltelini, királyleányka, szürkebarát, olaszrizling
Egyéb szőlőfajták
chardonnay, Irsai Olivér, sauvignon blanc, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, pinot noir Bujdosó borok - Bujdosó Pincészet - Balatoni borvidék

Rendezés:
Bujdosó Pincészet borcsaládjai és azok tagjai az alábbiak:
Matróz: Itt a fajták gyümölcsös karakterének kiemelése az elsődleges, tartályos erjesztéssel és érleléssel készülnek, csavarzáras palackokba kerülnek. 
Bor-család tagjaiKapitány Irsai Olivér, Horgony Chardonnay, Sextáns Rajnai Rizlinge, Csomó Sauvignon Blanc, Iránytű Szürkebarát, Torony Olaszrizling, Kormány Sárga Muskotály, Mentőöv Rosé, Sirály Merlot.

Kormány: Komoly beltartalom jellemzi ezeket a borokat, részben hordós érlelésűek, az első kettő két fajta házasításával készülő cuvée, a Kalóz egy gyümölcsös kékfrankos.
Bor-család tagjaiCirkáló, Katamarán, Kalóz kékfrankos
Klasszikus: válogatott alapanyagból készüllő borok, magasabb minőségű házasításokkal, hordós érlelést is alkalmazva.
Bor-család tagjai: Nemere, Sirocco, Tramontána