Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Itt a szenzációs új 2022-es Yealands évjárat - A természettel együttműködve

Itt a szenzációs új 2022-es Yealands évjárat - A természettel együttműködve

Új címkét kapott a Yealands Reserve Sauvignon Blanc bora a 2022-es évjárathoz, amivel még inkább kifejezik természet közeliségüket. De hiába a változó külcsín, a borok minősége változatlanul fantasztikus.

Yealands Sauvignon Blanc-ok- A természettel együttműködve

A Yealands szlogenje, 'A természettel együttműködve', talán ez fejezi ki legjobban, amit ennél a pincészetnél létrehoztak. A borkészítést a természet részének és nem mezőgazdasági tevékenységnek tekintik és mindent megtesznek érte, hogy ez a természet szemszögéből is pont ilyennek tűnjön. Új címkéjük talán még jobban kifejezi ezt a filozófiát. Rajta azok a pillangók találhatóak, amiből egymilliót telepítettek a területre, amikor létrehozták a borászatot. A pillangók lakóhelyéül és táplálékául az átaluk kedvelt növényzetet is betelepítették és létrehoztak egy lápvidéket, amely általános volt, a civilizáció megjelenése előtt.

yealands sauvignon blanc 2022- yealands birtok

Munkájuk nemzetközileg is kiemelkedő. Ők voltak az első zéró kibocsátású borászat Új-Zélandon, nem csak megújuló energiát használnak, minimalizálják a szemét termelést, komposztálnak és száz százalékban újrahasznosított műanyagból készült oszlopokat használnak ültetvényeiken. A céljuk, hogy jobb állapotba hozzák a területet, mint, ahogy átvették. Támogatják a biodiverzitást a helyi fajok megőrzésével. A sorok közötti területeken vadvirágok és fű nőnek, nem traktorok járnak. Az általuk telepített pillangók porozzák be a szőlőiket.

100% vegán borokat készítenek, megoldották, hogy a derítéshez sem kelljen tojást használni. Ők növényi derítőszert alkalmaznak.

Ez azonban csupán misszió, ami a borok minőségét csak nagyon áttételesen és hosszú távon befolyásolja. A borok a területtől és a tökéletes szakértelemtől olyan jók, amilyennek megismertük őket. Sauvignon Blanc-jaikat már többször választották a világ legjobbjainak. Az új évjárat pedig nem fog senkinek csalódást okozni. Könnyed, gyümölcsös, ásványos és egyedi. Pont, amilyennek megismertük.

Kupa-Kovács