Békési Pálinka
A Békési Pálinka kategóriában a Békés megyei párlathagyományok legszebb arcát gyűjtjük össze – fókuszban a karakteres szilvaalapú tételekkel, amelyek a „Békési szilvapálinka” stílusos, gyümölcsközpontú világát idézik. A válogatott, teljes érésű alapanyag és a precíz lepárlás célja, hogy a pohárban a tiszta, fajtajelleges aroma domináljon: illatban friss és lekvárosan édes szilvás jegyek, finom magmandulás tónusok és leheletnyi fűszeresség; kortyban selymes textúra, kerek egyensúly és hosszan gyümölcsös lecsengés. A Békési párlatok esszenciája a fegyelmezett szakmunka: gondos gyümölcsválogatás, kontrollált erjesztés, pontos frakcióelválasztás – mindez azért, hogy a gyümölcs eredeti karaktere torzítás nélkül maradjon meg. Fogyasztását 16–18 °C-on, tulipánpohárból ajánljuk, ahol az illat és az íz egyaránt kiteljesedik; aperitifként elegáns kezdés, kávé után kifinomult zárás, desszerteknél pedig különösen jól működik étcsokoládés, diós vagy vaníliás fogásokkal, illetve lágy, fehérpenészes sajtokkal. A Békési Pálinka azoknak szól, akik értik és keresik a tiszta gyümölcsízre épülő, eredet- és tradícióhű párlatélményt – legyen szó ajándékról, ünnepi asztalról vagy egy hétvégi, „koccintós” különlegességről. Válogass a kézműves szemléletű, gyümölcsközpontú pálinkák közül, rendeld házhoz gyors szállítással, és fedezd fel, miért vált a Békési a magyar párlatkultúra egyik legbiztosabb, időtálló választásává.