Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mustot is kínálunk a Villa Pátzay-tól Badacsonyból - Igazi szüreti hangulat - Adalékanyagmentes

Azt hiszem egyetlen gyerekes mondókát sem hallgattam többször a szüret idején gyerekkoromban, mint a Pifta ifol-e muftot? – kezdetűt. Valahogy régen mindenkinek volt mustja ősszel. Mindenkinek volt egy ismerőse, vagy egy ismerős ismerőse, akinek volt szőlője, szüretelt és kapott tőle néhány üveg mustot. A must finom volt, ráadásul gyorsan meg kellett inni, mert néhány napon belül elkezdett pezsegni és akkor már közel sem volt olyan ízletes. Szinte minden gyerek túliitta magát legalább egyszer belőle, valószínűleg a mondóka ebből az élményből született. Ennek ellenére kellemes élmények, az ősz szépsége, a gyümölcs frissessége kötődik a mustiváshoz szinte mindanannyiunknak.

A must volt az egyik, amiről le kellett a modern nagyvárosi életért lemondanunk. Ugyan néha valakik próbálkoztak tartósítószeres palackozással, de ez már nem az igazi. Mire beér a must a nagyvárosba már murci lesz és pont azt veszti el, amit imádtunk benne. Legjobb tudomásom szerint eddig még nem sikerült senkinek igazi zamatos és eltartható mustot készítenie nagyobb mennyiségben. Talán már kitaláltátok a csattanót: egészen mostanáig! A modern technológia, a szűrési képességek fejlődése megteremtette a lehetőségét annak, hogy minden adalékanyag és tartósítószer nélkül egy évig eltartható és palackozható mustot készítsünk.

A Villa Pátzay lesz az első, aki a www.borkereskedes.hu oldalon keresztül relatíve nagy mennyiségben, idén eljuttatja a nagyvárosi családokhoz is gyerekkorunk hangulatát, az őszi mustot. A kizárólag speciális szűrésen átesett Irsai Olivér és Zenit szőlők leve szeptember elején érkezik. Csavarzáras üvegben, amiket jó hosszan eltartathatunk akár hűtés nélkül is. A gyerekeink újra átélhetik azt, amit mi gyerekkorunkban, hogy iskola után egy kis mustot kortyolhatnak a kellemes őszi napfényben és még az a kényszer sincs, hogy mindet meg kell inni egy este. A régi mondóka sajnos elveszti jelentőségét, Pifta nyugodtabban ihatja a mustot, mert a szűrésnek köszönhetően már nincs olyan drasztikus hatása a gyomorra, mint a régieknek volt.

A mustból 20 ezer palack készül, ezért érdemes előre bevásárolni, mert gyaníthatóan elég hamar elfogynak a készletek.

 

Kupa-Kovács

Tartalomhoz tartozó címkék: Balatoni borvidék Villa Pátzay