Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Újra kapható a világ legjobb fehérbora - Yealands Sauvignon Blanc Reserve 2022

Újra kapható a világ legjobb fehérbora - Yealands Sauvignon Blanc Reserve  2022

Tavaly ősszel adtunk hírt róla, hogy az új-zélandi Yealands Sauvignon Blanc Reserve 2022-t a világ legjobb fehérborának választotta a zsűri az egyik legnevesebb nemzetközi borversenyen az International Wine and Spirit Competition-on. Az IWSC zsűrije 97 pontot adott a bornak. Fogyasztóink hasonlóan vélekedtek a borról, mert pillanatok alatt elkapkodták és sokan újra és újra vettek belőle. Azóta is sok kérdés jött felénk, hogy vajon lesz-e még. Olyan szerencse ért bennünket, hogy a Yealands elfogadta kérésünket és újabb szállítmány érkezett. Vagyis ÚJRA KAPHATÓ a világ legjobb fehérbora. Továbbra is nagyon jó áron.

Megérkezett a Yealands Sauvingon Blanc Reserve!!!

Két meglepetés is ért bennünket a világ legjobb fehérborának választott Yealands Reserve 2022-vel kapcsolatban. Először is, azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan elkapkodják vásárlóink. Aztán nem gondoltuk, hogy a Yealands még egy szállítmányt tud számunkra biztosítani. De mindkettő megtörtént. Méghozzá éppen annak köszönhetően, hogy gyakorlatilag egy hónappal a beérkezés után elfogyott a bor. Így azonnal ki tudtuk egészíteni aktuális rendelésünket és a Yealandsnál még volt az évjáratból. Így a múlt hónapban megérkezett az újabb szállítmány és újra kapható nálunk ez a fantasztikus bor. 

Yealands borok szőlőültetvénye az óceánparton

A Yealands borait jól ismerik fogyasztóink. Nem csak hihetetlenül népszerűek, hanem sorra nyerik boraikkal az értékesebbnél értékesebb díjakat. Fehérboraikat többször választották a világ legjobb Sauvignon Blanc-jának. Nem is írunk minden díjukról, mert az már megterhelné a blogunkat, annyi van belőle. Tavaly viszont olyan szép díjakat kaptak, hogy újra beszámoltunk róla. (Aki a birtokról és a szüretről akar egy kis benyomást szerezni, az nézze meg az alábbi videót.)

A világ legjobb fehérbora

A Nemzetközi Wine and Spirit versenyen, az IWSC a Yealands Reserve Sauvignon Blanc 2022 – aranyat és 97 pontos értékelést kapott, ami már szinte a tökéletes bort jelenti. Ezzel a pontszámmal ez lett a legjobb száraz fehérbor, a 2023-as International Wine & Spirits Competition zsűrije szerint. Ez a szakma egyik legnagyobb versenye a világon. A 2023-as IWSC-n, több mint 100 nemzetközi bíró több mint tíz napig kóstolta a világ különböző tájairól származó borokat. 


Mitől ilyen jó ez a fehérbor? 

Nemrégiben volt Yealands kóstolónk a Dohány utcai üzletben, ahol a többi bor között kóstolhattuk ezt a tételt. Miben más ez a bor? A reserve nem tartály, hanem területválogatást takar. Vagyis az adott évben kiemelkedőnek ítélt területek szőlőiből készül. A kóstolón is nyilvánvalóvá vált, hogy ez a bor adja a legkomplexebb élményt, ahogy a szakértők mondják rétegzettséget. Az illatban szinte minden felfedezhető az itteni jellegzetességekből. Passion fruit, mangó, de ott vannak a zöld jegyek, fű, zöldfűszerek, vagy ahogy ők nevezik feketeribizli levél. De benne van a sósság és mineralitás is. Amiben még különbözik a többi bortól, az a valamivel magasbb sava, ami persze nálunk még mindig nagyon alacsonynak számítana. Az új-zélandi Sauvignon Blanc-oknak ugyanis ez az egyik jellegzetessége. A légies savak. Ennél a bornál még mindig légiesek, de talán jobban kihozzák a mineralitást és az ízeket. A lényeg, hogy ebben az esetben a nemzetközi zsűri tényleg beletrafált. Ez egy fantasztikus bor. 

Yealands Sauvignon Blanc 97 pontos bor
Egy másik versenyen az LWC-n a London Wine Competion nevű fontos versenyen négy boruk is aranyat
kapott és Pinot Noir-juk a Best in Show, vagyis a legjobb bor díját kapta.
Ezenkívül még az L5 Sauvignon Blanc-juk, az S1 Single Block Sauvignon Blanc-juk kapott aranyat és a Single Vineyard Sauvignon boruk is.

 

A végére még annyit, hogy egy igen ritka pillanatban vagyunk a Yealands borait illetően. Ugyanis minden tétel kapható a webshopban. Most érdemes összekóstolni őket. 

 

Kupa-Kovács