Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Whispering Angel rosé Provence-ból - Az angyalok suttogása

2022. 05. 03. 09:30:16
Whispering Angel rosé Provence-ból  - Az angyalok suttogása

Sacha Lichine a Château d’Esclans tulajdonosának szavai szerint: Az Esclans völgyben angyalok suttognak. Amikor ezt a bort kóstolod hallhatod hangjukat. Ha eljössz hozzánk, talán meg is látod őket.  

Sacha Lichine nem egy átlagos figura a francia borvilágban. Igazi nyughatatlan kalandor, aki rengeteg területen kipróbálta magát a borszakmában és azon kevesek egyike, akik nem befektetőként hoztak létre egy világhírű brandet, hanem  borászként. Bordeaux-ban született és Bostontól Párizsig a legkülönbözőbb helyeken dolgozott. Világhírű éttermek Sommelierje volt, saját Bordeaux-i borászatukat vezette, kereskedett francia borokkal és dolgozott számtalanszor külföldön.

Provence-ba a rosé miatt jött és elhatározta, hogy elhozza a nemzetközi „Rosé reneszánszt” és létrehozza a világ legjobb roséját. Provence-nál nem találhatott volna alkalmasabb helyet erre, mert ez a régió már eleve a világ leghíresebb roséit adja, de ő valami egészen mást akart alkotni. Könnyen érhető bort, amivel mindenki tud azonosulni.

Azt tartják róla, hogy forradalmasította a hagyományos rosé készítést a régióban és a Whispering Angel borával tényleg meghódította a világ borközvéleményét. A bor Grenache, Cinsault and Rolle, (ahogy itt nevezik a Vermentino-t, ami fehér) szőlőkből készül. Világos színű, tele van pompával, de teljesen száraz és ennek ellenére krémes. Levendula, rózsaszirom, eper illatokkal.

A bor az egész világon ismert és imádott, ahogy mondják szinte mindenféle étellel párosítható és akár ebédtől éjszakáig fogyasztható.

Ennél jobb tanácsot mi sem adhatnánk.

 

Kupa-Kovács