Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vesztergombi sikerek 2021 – Meggyőző lista

Vesztergombi sikerek 2021 – Meggyőző lista

A Vesztergombi pincészetet nem kell senkinek bemutatni, aki valamelyest ismert a magyar borkultúrát és Szekszárdot. Az egyik legrégebbi borász család az országban, Vesztergombi Ferencet, már 1993-ban, harmadikként választották meg az év borászának. Idei eredményeiket egyben látva azonban mégis meglepődünk annak bőségén.

Kevés magyar borászcsalád mondhatja el, hogy már bizonyosan az 1700-a évek óta azon a borvidéken élnek, ahol ma is. A Vesztergombi családnak nagy múlt van a Szekszárdi borvidéken. A vidék első hegybíróját Vesztergombi Györgynek hívták. A rendszerváltás utáni időknek ők az egész országban egyik legmeghatározóbb borászata. És úgy tűnik azok is maradnak. Legalábbis, ha végignézzük az idei eredményeiket az a benyomásunk támad, hogy nem ülnek a babérjaikon. Szinte minden boruk nyert valamilyen neves díjat. Először is a nagy kedvenc Turul 2016, kapott Decantertől 90 pontot, a Shiraz Rose 2019, egy hajszállal lemaradva 89-et, de egy rosétól nemzetközi zsűritől ez legalább annyit ér. A Vintage 2017, egy különleges nagy bor Debrecen Város Bora lett.

A Pannon Top 25-be két boruk került be. A Kerékhegy Cabernet Franc 2017 és a St. László Bikavér 2017. A francia Challenge International du Vin versenyen Bordeux-ban, szintén ez a két bor kapott aranyérmet, ahogy a Vinagora nemzetközi borversenyen a Franc aranyat, a bikavér ezüstöt szerzett. A Vintage 2017 nemzetközileg is értékelték és a IWSC-en, Londonban a legjobb magyar vörös lett bronz éremmel.

A Kétvölgy Kékfrankos 2018 A Magyar Tudományos Akadémia Bora lett 2021-ben megnyerve versenyüket. Itt még a Kerékhegy Cabernet Franc 2017 is aranyat kapott.                          

Kerékhegy Shiraz, a St László Bikavér 2017, a Bodzás Merlot 2017 Semmelweis Egyetem Bora lett 2021-ben.

The Wine Merchant Top 100-ba két borukat választották a St László Bikavér 2017-et és a Vintage 2017-et. Végül az utóbbit Decanter WWA, 95 pontra értékelte.

Reméljük nem hagytunk ki semmit.

Aki eddig nem tervezte a borok megkóstolását, azt hiszem kapott némi bátorítást.

Gratulálunk az eredményekhez.

Kupa-Kovács