Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vesztergombi borok ajándék díszdobozzal

Vesztergombi borok ajándék díszdobozzal

Vesztergombi borok amelyekhez ajándékba adunk egy elegáns Vesztergombi díszdobozt: Csaba Cuvée, Turul Cuvée, Syrah, Kékfrankos Válogatás és a két meglepetés Vintage és Malbec! Gyertek válogassatok a jobbnál jobb szekszárdi borok között!

Vesztergombi Csaba 25 éve a Veritas Borkereskedés partnere, most Karácsonykor ajándékba adjuk 6 borához is a díszdobozokat, és ezúton szeretnénk bemutatni 2 új borát nálunk a MALBEC-et és a VINTAGE-t! 

 

Vesztergombi Malbec 2018:

A Malbec-et a nagy világfajták közé sorolják. A legismertebb termőhelye Dél-Amerika. A Szekszárdi Borvidéken kevéssé ismert fajtából
2015-ben telepítettek a 0,5 ha-t, a kiemelkedő adottságú Kerékhegy-dűlőben. Elsősorban a fajta szeretete, valamint a szakmai kíváncsiság volt a Vesztergombi Pincészet döntésének az oka. Az első terméssel szarvasokat hízlaltak, így sajnos nem maradt borkészítésre. 2018-ban viszont sikerült megőrizniük a szőlőt. Az évjáratot igazán különlegessé a szüret tette, hiszen az akkor 7.
osztályos Vesztergombi kislány és a teljes 7.B végezte el a munkát. A kis szüretesekre emlékeznek a cimkével, így köszönik meg munkajukat!

 

Vesztergombi Vintage 2017:

Öt nagyszerű fajta házasításából született bor, ami ennél fogva egyfajta birtokborként is értelmezhető. Négy nagy világfajta, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz kiegészítve a Kárpát-Medence egyik fajtájával, a Kékfrankossal így szinte az összes termelt fajtájukat magába foglalja. A 2017 évjárat nagyszerűsége arra ösztönözte a Pincészetet, hogy magát az évjáratot próbálja megmutatni a teljes birtokra vetítve. A bor 300 és 500 l hordókban érett 24 hónapig. Mély, tartalmas bor, integrált fahordós jegyekkel, Szekszárdra jellemző komoly eleganciával.

 

Vesztergombi Csaba Cuvée 2016:

A Vesztergombi Pince zászlós bora, klasszikus bordói házasítás. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot egyenlő arányú házasítása. Kizárólag kiemelkedően jó években készítik. Ehhez mindenképpen ragaszkodnak, ha sokszor fájdalmasan hosszú évek maradnak is így ki. Ragaszkodnak a magas és állandó minőséghez. A bor 22-24 hónapig érlelődik barrique hordókban.

 

Vesztergombi Turul 2016:

Az első évtől kezdve vallják (1994), hogy az így elkészített boroknál a fa és a pörkölt jegyek ne uralják el a bor természetes jellegét. Az első évtől kezdve a mai napig a Cabernet Franc (60%) és a Merlot (40%) alkotja ezt a klasszikusnak mondható házasítást. Eleinte fordított arányban készült, majd 1997-ben megfordították és elnevezték Turul-nak. A Cabernet Franc nehéz, sokszor kissé érdes stílusát remekül egészíti ki és simítja el a Merlot lágysága, kedvessége.

 

Vesztergombi Syrah 2016:

Egyedülálló illat és zamat tartományok, melyek szinte egyedülállóak a vörösborok között. Déligyümölcsök kosárban, citrusok, grapefruit, vérnarancs, mellettük a mangó, a papaja és az egész kosár megszórva borssal. A 12-18 hónapos kishordós érlelés remekül egészíti ki ezeket a zamatokat csokoládés, pörkölt jegyekkel. 

 

Vesztergombi Kékfrankos Porkalábvölgy Válogatás 2016:

A Kékfrankosnak ez a könnyed arca, mely tele van gyümölccsel, elsősorban meggyes ízekkel illatokkal. A mindennapok remek kísérője.

 

Ha másik borhoz szeretnéd választani, most szuper áron kínáljuk Nektek az egyes és a kettes dobozait a karácsonyi szezonban!              

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Vesztergombi