Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Top 100-ban két Pátzay Bor

Top 100-ban két Pátzay Bor
A Pátzay Prémium Pinot Noir Rosé nagy közönségkedvenc, többszörösen az év roséja lett, de vásárlóink által kialakított Top10-es éves listáinkon is mindig ott szerepel. Most a Pátzay Irsai Olivér is méltó helyre talált, Magyarország száz legjobb bora között. 

Pátzay Borbirtok - Fenntarthatóság, innováció, hagyomány


A Pátzay Borbirtok, mely Badacsony gyönyörű táján található, nem csak az itt termő különleges szőlőfajtákkal és minőségi borokkal tűnik ki, hanem környezettudatos megközelítésével is úttörő szerepet tölt be a magyar Pátzay Borbirtok Fenntartható Borászat borászatok között. Borbirtokukon több mint 150 napelem panel található, amelyek a bőséges badacsonyi napsütést hasznosítva, jelentős mennyiségű megújuló energiát állítanak elő. Ez a rendszer a borászat működéséhez szükséges energia több mint felét biztosítja.

A fenntarthatóság jegyében létesített elektromos töltőállomásunkat is a napelemek táplálják, így a borbirtok látogatói és személyzete egyaránt élvezhetik annak előnyeit. Ezzel a lépéssel nem csak az energiahatékonyságukat növelték, hanem a környezettudatos gondolkodás terjedését is elősegítik.

2023 májusában elnyerték az IFS (Nemzetközi Élelmiszer Szabvány) tanúsítványt, ami megerősíti elkötelezettségüket a minőségi, biztonságos és etikus borászati gyakorlatok mellett. Ez a tanúsítvány biztosítékot jelent, hogy termékeik a legmagasabb nemzetközi előírásoknak is megfelelnek.

Borbirtokuk építészeti kialakítása is figyelemre méltó. Kis Péter által tervezett épületeik a badacsonyi tájra jellemző bazaltorgonák és a hagyományos présházak fehér homlokzatainak inspirációját tükrözik. A pincészet épülete a terroir szépségét hangsúlyozza, amiért 2010-ben az ARCHDAILY "Az Év Épülete" díját is megkapta ipari épület kategóriában. A borászat belső kialakítása is a modernitást és hatékonyságot szolgálja. Gravitációs rendszerük lehetővé teszi, hogy a borászati folyamatok természetes sorrendben, a gravitáció segítségével haladjanak, minimalizálva ezzel a mechanikai beavatkozásokat és az energiafelhasználást.

Mindezen innovációk mellett a Pátzay Borbirtok a borainak minőségével is kiemelkedik. Az Irsai Olivér és a Prémium Pinot Noir Rosé boraink bekerülése a top 100-as listába. Ezek a borok az egyedülálló mikroklímának, a talaj adottságainak és a szakértelemnek köszönhetően különleges aromákkal és ízvilággal bírnak, amelyek tükrözik Badacsony és a Pátzay Borbirtok egyedi karakterét.
 

Pátzay Borbirtok Irsai Olivér 

Pátzay Borbirtok Irsai Olivér

Az Irsai Olivér, egy könnyed, illatos fehérbor, mely kiválóan tükrözi a Balaton-felvidék természeti adottságait. Gyümölcsös, frissítő jellege miatt különösen népszerű a fiatalabb borfogyasztók körében. E bor varázsát a Badacsonyi terroir adja meg, amelynek köszönhetően a borban a gyümölcsös ízek mellett a környező vulkanikus talaj ásványossága is megjelenik.


 


Pátzay Borok a Top100-ban!


Pátzay Borbirtok Prémium Pinot Noir Rosé

Pátzay Borbirtok Prémium Pinot Noir Rosé

 

A Prémium Pinot Noir Rosé egyedi karakterével, a gyümölcsös jegyek és finom tanninok elegyítésével mutatja meg a Pinot
Noir szőlőfajta sokoldalúságát. Ez a rosé bor a balatoni nyarak hangulatát hozza el poharunkba: a frissítő eper és málna ízek, valamint a hosszan tartó, kellemes lecsengés egyaránt jellemző rá.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: borok