Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Top 10 Magyar Borok 2022 – Mik voltak a legnépszerűbb magyar borok 2022-ben?

Top 10 Magyar Borok 2022 – Mik voltak a legnépszerűbb magyar borok 2022-ben?
Lássuk tehát a Top 10 Magyar Bort, milyen borokat kedveltek vásárlóink 2022-ben! Nincs tökéletes év, de a jó borok a legnagyobb nehézségek idején is egy kis örömöt csempészhetnek életünkbe. Nekünk ez a tanulság 2022-ben.

Az elmúlt években, amikor az előző évek kedvenc borairól írtunk akkor kénytelenek voltunk  lezárások és a covidra emlékezni, most meg az inflációra és egyéb nehézségekre kéne, de hagyjuk, mert tényleg nincs tökéletes év, de vannak majdnem tökéletes borok. Emlékezzünk csak a szépre, azokra a borokra, amik a legtöbb örömet okozták vásárlóinknak. Amiket a leggyakrabban vettek és leggyakrabban fogyasztottak, majd újra megvették őket, mert ízlett nekik és örömet okozott. Mondhatnak a szakértők bármit, a jó bor az, ami pozitív érzelmeket hagy maga után. Ezt egyébként korunk egyik legfelkapottabb szakértője James Suckling is vallja. Nézzük tehát mely borok hagytak a legtöbb pozitív érzelmet bennünk fogyasztókban. Mely boroknak volt a legnagyobb örömtartalma.

1.              Pátzay Prémium Pinot Noir Rosé 2021

Évek óta a lista elején szerepel. Hihetetlen elegancia, gyümölcsösség és harmónia jellemzi. Köszöntjük újra az első helyen.

 

2.              Gere Attila Kopar 2017

A legismertebb bor brand Magyarországon. Olyan bor, amit bármikor bátran kinyithatunk, ha biztosra akarunk menni és olyan bort inni, aminek nagy az öröm- és tannintartartalma.

 

3.              Tiffán Villányi Grande Selection 2015

Tiffánék csúcsbora nem egy olcsó darab, de úgy tűnik a fogyasztók nem sajnálják rá a pénzt, mert minden évben ott van a top 10-ben.

 

4.              Vylyan Villányi Bogyólé 2022 és Rosé

Az ország méltán legnépszerűbb újbora a Vylyan Bogyólé, amivel idén holtversenyben végzett új roséjuk is. Frissesség, zamatos gyümölcsök jellemzik mindkét borukat, amit a Bogyólé estén némi virágos jegyek is kiegészítenek.

 

5.              Kvaszinger Tokaji Sárgamuskotály 2021

Az új sztár, amiről azt írtuk, hogy akár az Új-Zélandi sauvignon blanc versenytársa is lehet. Gyönyörű bodzás illatával szinte sokkolja a fogyasztót. Olyan bor, ami elsőre megfog.

 

6.              Szeleshát Syrah 2016

A Szeleshát meglehetősen új pincészet kínálatunkban és azonnal szépen szerepelt egyik különlegességével, mert rendkívül jó ár/érték arányt képvisel és nagyon kiegyensúlyozott borokat készít. A kevés jó és megfizethető magyar syrah egyike.

Top 10 Magyar borok - 2022

7.              Juhász Rosé 2021

Az ország egyik nagyon népszerű roséja. Friss, üde, jó egri savakkal jó áron. Azt hiszem ez lehetne akár a siker univerzális receptje is.

 

8.              Ipacs-Szabó Villányi Inni jó 2018 Ipacs-Szabó inni Jó

Villány igazi kézműves pincészetének nagy rajongótábora van, ezért hiába apró mérete a többiekhez képes, megérdemelten küzdi be magát a top 10-be.

 

9.              Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged 2016

A pincészet és az ország egyik legjobb bikavér bora a Nagy-Eged hegyről. Nem csak a versenyeken szerepel minden évben nagyon szépen, hanem a fogyasztók is imádják.

 

10.           Dubicz Irsai Olivér 2021

Az Irsai nagyon magyar bor, amit itt nemesítettek és más országokban nem igazán termesztik. Üde virágos, könnyed, enyhe savakkal és a Mátrában nagyon szép borokat ad minden évben. A hölgyek egyik nagy kedvence, valószínűleg nekik köszönhetően került be a top 10-be.

Előttünk a 2023-as év, jó borokat nálunk találtok hozzá, hozzon akármilyen nehézségeket is az év, a borok örömtartalma ettől nem csökken.

(Tavalyi listánkat itt olvashatjátok: Top 10 Magyar Bor - Most Wanted – 2021 legkeresettebb magyar borai.)

+1 Borcsomag - Magyar Borvidékek jellegzetességei 6+6

Erre különösen büszkék vagyunk, hiszen ez saját válogatásunk, igyekeztünk betekintést adni  milyenek a magyar borvidékek és azok jellegzetes fajtái. Van belőle 6-os és 12-es csomag is. Aki a 12-est végigkóstolja jó benyomást szerezhet a magyar jellegzetes fajtákról és borvidéki stílusokról. Egyúttal ideális ajándék is. A visszajelzések alapján úgy tűnik sikerült elérni célunkat, köszönjük, hogy kedveltétek! Idén is folytatjuk:) 

Kupa-Kovács

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fehérbor top10 vörösbor