Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Steigler Pince sikere Berlinben – Furmint és kékfrankos aranyérem

Steigler Pince sikere Berlinben – Furmint és kékfrankos aranyérem

A Steigler Pince ugyan fiatal pincészet, de nagy célokat tűztek maguk elé. Újra akarják éleszteni az történelmi Furmint termesztést Sopronban és megmutatni mire képes ott a Kékfrankos. Ráadásul, mindezt bio termelési módban. Úgy tűnik a világ már most elismeri törekvéseiket.

 

A Berliner Wine Trophy-ról már írtunk. Ez a világ legnagyobb borversenyeinek egyike, sőt van olyan kategória, amiben első. Fontos a magyar boroknak, mert megmutatja, hogy a régiónkban milyen eredményeket értünk el az elmúlt években.

A kékfrankos esetében ez különösen fontos, mert az osztrák kékfrankosok nemzetközileg magasan értékeltek és  sokan gondoljuk, hogy a magyarnak felette kéne lennie. A Steigler Pince 2019-es prémium kékfrankosa, amely a Spern Steiner dűlőben termett és 500 literes hordóban erjedt most reményt adott nekünk. Annak ellenére, hogy fiatal pincészet rögtön egy arannyal tért haza a versenyről, ami 90 pont feletti eredménynek számít.

Illetve nem egy, hanem két arannyal, mert másik szokatlan boruk, egy bio Furmint is aranyat kapott. A furmint ma Tokajhoz kötődik, de ahogy arról már korábban írtunk, Sopronban már 200 évvel Tokaj előtt, írásban említik a fajtát. Ezt a történelmi hagyományt eleveníti fel a Steigler pincészet új telepítésével és úgy tűnik szép eredménnyel. A bor ráadásul bio termelésben készült vegyszerek nélkül. 

Gratulálunk nekik.

Kupa-Kovács