Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Poliziano – Toszkána 90 pont fölött

Poliziano – Toszkána 90 pont fölött

Amikor Toszkánára gondolunk, mindenkinek a lágy, szemet gyönyörködtető dombság képe ugrik be. A toszkán boroknak azonban sok arcuk van. Az egyik nagyon markáns a Montepulciano, aminek városa magasan emelkedik a környező dombság fölé. Itt találjuk az egyik legjobb toszkán borászat, a Poliziano központját, amelynek borait James Suckling értkelte. Igen magasra.

Sok borkedvelő cserélne James Suckling-el. Aki megengedheti magának, hogy csak a világ legjobb borászatait látogassa végig és kóstolja a legjobb borokat. Egy pincészetről már az is sokat elárul, ha a jelenlegi egyik legbefolyásosabb borszakértő elfogadja meghívásukat. A Poliziano természetesen ilyen. Toszkána egyik vezető borászatává vált az elmúlt évtizedben és ugyan eredeti központjuk Montepulcianoban van, ma már rendelkeznek borászattal a Chianti régióban és Maremma-ban is. Boraik megtalálhatók a világ minden pontján és szerencsére nálunk is.

James Suckling látogatása és kóstolója jó alkalmat szolgáltat rá, hogy újra írjunk róluk. A szakértő az alábbi borokat értékelte, amik közül néhány szerencsére fogyasztóinknak is elérhető.

ASINONE Vino Nobile di Montepulcioano 2018 – 95 PONT:

 

Sötét cseresznyés aromák szerecsendióval és virágos illatokkal. Nagy testű, de tanninja érettek és gyönyörű befejezést adnak a bornak. Már most is jól iható, de sokáig érlelhető bor.

 

LE STANZE DEL POLIZIANO 2017 – 94 PONT:

 

Ez a bor nagyrészt Cabernet Sauvignonból készült 10% Merlot-val. Parfümös szeder és szilva, némi gombával és szárított violával. Később szegfűszeg és földes jegyek. Nagy testű, szívós tanninokkal. Húsos szerkezetű hosszú ízletes befejezéssel. Még túl fiatal.

 

VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO 2018 – 92 PONT:

 

Fa eper és szilva aromák, szárított zöldfűszerekkel, mogyoróval és csokival. Közepesen testes és testes közötti rusztikus tanninokkal és friss savakkal. Juice-s krétás textúrával és ízletes befejezéssel. Még túl fiatal.

 

MANDRONE DI LOHSA 2018 . 92 POINTS:

 

Maremma-ból, Toszkána tengerparti részéről származó bor, amely 90%-ban Cabernet Sauvingnon, a maradék pedig Petit Verdot és Carignano. Határozott, szívós bor. Cseresznye, könnyű vanília karakterrel. Közepesen testes Juice-s zamatos befejezéssel.

 

MORELLINO DI SCANSANO 2019 – 92 POINTS:

Morellinonak nevezik a Scansano városában termett Sangioveset. Innen nagyon jó ár/érték arányú borok születnek. Nagyon attraktív Morellino. Fekete cseresznye, csoki és diós karakterrel. Közepesen testes határozott tanninokkal nagyon zamatos befejezéssel.

Kupa-Kovács

Tartalomhoz tartozó címkék: Poliziano Toszkána