Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Armagnac - Francia csúcsminőség, francia elegancia

Az Armagnac igazi különlegessége, hogy a legjobb minőségben évjáratosan kerül forgalomba és akár több száz évig is megőrzi minőségét.

Négy helyi szőlőfajtából készülhet, a bor lepárásával. A Baco blanc, Colombard, Folle blanche, Ugni blanc. A lepárlóedény magas toronyszerű és csak egyszer párolják le a bort. Ezzel 52%-os alkoholt érnek el, amit aztán hordókba tesznek és itt kapja meg bársonyos struktúráját. A lepárolt ital sokkal zamatosabb és illatosabb az egyszeri párlás következtében. Az alkoholfokot nem víz hozzáadásával állítják be, hanem hagyják hogy a hordóban természetesen csökkenjen a megfelelő szintre.

Három fő területen termesztik, amiket már 1909-ben meghatároztak. Ezek a Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze, Haut-Armagnac. A nálunk kapható termelő egy nagyon régi családi vállalkozás Lhéraud  , amely Cognac-ban is palackoz italokat. 1960-tól szinte minden évjáratban kapható nálunk ital, ami igazán különleges születésnapi ajándék.

A Cognac Lhéraud (ejtsd: Löro) a mai napig családi tulajdonban van. 400 évvel ezelőtt kezdtek szőlővel foglalkozni, akkor még a nagy házaknak szállítottak be. 1802-ben Eugene Lhéraud határozta el, hogy saját lepárlót alapít. Sikerült is, de nagyobb mennyiséget és komolyabb értékesítési tevékenységet csak az 1970-es évektől folytatnak. A ház 90 hektáron gazdálkodik jelenleg mely területek, a Petit és Grand Champagne régiókban találhatóak. Kiemelkedően fontosnak tartják a többi termelőtől eltérve, hogy szőlőjük saját kézben van, így felügyelni tudják maximálisan a minőséget. Ma már Armagnac is található kínálatukban, amelyet hasonló szenvedéllyel készítenek. A Lhéraud ház híres idősebb párlatairól, nagyon régi évjáratú Armagnac-jairól, mely exkluzív születésnapi ajándéknak tökéletes lehet!

Rendezés: