Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Opera Gin: Különleges, magyar, egyedi, díjnyertes

Különleges, magyar, egyedi. Mindig örülünk, ha ilyen termékről írhatunk és terméket forgalmazhatunk. Az Opera Gin ilyen, amit múlt heti Opera Gin Masterclassunkon meg is tapasztalhattak a vendégek és mi is. Budapesten készül, ez a magas minőségű, speciális GIN. Az első mikró ginlepárló üzem ez Magyarországon, ráadásul Budapesten található. Ahogy a lelkes Első Magyar Ginmanufaktúra csapata mondja, "A budapesti városfalak közt elfeledett lepárlási hagyományokat élesztettük újjá. Megidéztük a századelőt...".

A London Dry Gin szabványainak megfelelő, de 100%-ban magyar és egyedi. Hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyít jobban, mint a világ egyik legrangosabb londoni megmérettetésén a The Global Spirits Masters versenyen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott. Az Opera Gin receptjét a magas minőségű, magyar hozzávalók teszik különlegessé. A Gin alapanyaga a borókabogyó, mely hazai, kiváló minőségű termelésből származik. A klasszikus ginfűszereket, mint az angelika gyökér, koriander mag, írisz gyökér, édesgyökér, grapefruit héj, kiegészítették citronella, ánizsmag, levendula és kubebabors ízeível. És, hogy lehet ezt még fokozni? Az egyik legkülönlegesebb, tipikusan magyar  hozzávalóval: mákkal.

És miért pont Opera GIN? Az alapító, Dámosy Bálint családja több mint 100 éve él az Operaház közvetlen szomszédságában. Ahogy a lepárló üzemükről is írták, megidézték a századelőt. A kávéházi, mulatós, nyugatos hangulat középpontja pedig még ma is az Operaház. Így nevében is igyekeztek erre utalni, a cimkéről nem is beszélve, mely igazán szecessziós hangulatú, rendkívül esztétikus. Érdemes elmélyedni, nézegetni, hiszen rengeteg utalás van mind a gin készítési folyamatára, mind az opera és a zene világára.

Tartalomhoz tartozó címkék: ajandek Gin Opera Gin