Színében mély gránit, lilás pohár széli színeződéssel. Illatában bogyós gyümölcsök (málna, fekete ribizli) egy csipetnyi likőrrel. A szájban kerek és elegáns a bor, koncentrált és kifinomult tanninokkal. Amíg fiatal a bor addig a málnás és fekete ribizlis jegyekhez egy kis fűszer (bors) is párosul. Nem csak szimplán nagy bor de elegáns is. Hihetetlen egyensúly a szájban: könnyeden csúszik a korty, miközben egy meghatározó Hermitage van a poharunkban, lebeg és elegáns, ropogós és finom, jó hosszú és koncentrált. Minimum 10-12 év érlelési potenciál van benne. A bort 12-14 hónapig tölgyfahordóban érlelik. A bor ezen időszak alatt kiegészül a nagyon szép fás aromákkal. Alkohol: 13,5%. Talaj: A Hermitage Sizeranne-énk különböző talaj összetételek keverékén találhatjuk meg Nyugattól Keletig: „les Bessards”: gránit eredetű talaj, amely a lelkét képezi egy jó Hermitage bornak, “le Méal”: régi hordalékos teraszok sok kaviccsal, vékonyabb vagy vastagabb meszes rétegben, “les Greffieux”: iszapos talaj „zsindelyes” elrendezésben. Szüret: Kézi szüret az érettség megfelelő fokában Borkészítés: A teljes bogyókat betontartályokban erjesztik. A bor napi egyszeri vagy kétszeri forgatása biztosítja a kiváló illatok és ízek kinyerést. Ezalatt az idő alatt a hőmérséklet 30 és 33 C között mozog. Érlelés: Az érlelés 12 és 14 hónap között történik tölgyfa hordókban. Ez az érlelés adja a bornak a fás aromákat amely szépen megjelenik az illatban is.