Irsai Olivér
Irsai Olivér – A magyarok alig ismert kincse - Szőlőfajtákról kicsit másképp
Az Irsai Olivér a magyar határokon túl alig ismert fajta, de nálunk rendkívül népszerű, illatos, könnyed bor, amely könnyen megszeretteti magát. Szinte érthetetlen, miért nem terjedt el máshol is. A héten ezt a szőlőfajtát vizsgáljuk meg, egy akcióval kiegészítve!
Tavasszal többet borozunk?!
Hogy is van ez? Télen vörösbor, tavasszal a világosabb?!
A tavasz beköszöntét sokan az újjászületéssel, ébredéssel kötik össze. Ez pedig nem csak a természetre, a szőlőre igaz, az emberre is. Vége a merengős vörösboros estéknek, irány a természet..... a városi teraszok is újra megtelnek élettel.
A palackba zárt nyár
Ha nyár, akkor elő az Irsai Olivérrel! Nem is tudnék elképzelni jobb programot annál, mint amikor letesszük a munkát, magunk mögött hagyjuk a várost és elindulunk haza, a Balaton déli partjára.
Már az utazást megelőző napon jön a súlyos kérdés: „Na, de mit is igyunk?” Valami könnyedet és illatosat kívánok ebben a hőségben, ami jólesik magában, de akár fröccsként fogyasztva is.