.
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Itt a tavasz és a napsütés, ilyenkor esnek jól a friss, üde borok. Készítettünk egy válogatást szuper árakon, hogy könnyebb legyen kitörni a monoton hétköznapokból.

Tavaszi válogatás:

Fehérborok és vörösborok extra akcióban! Válogass a borok között és nézd meg milyen egyszerű törzsvásárlói rendszerünk!

Veritas Blog

A Veritas Szakmai Blogja szeretné megosztani a borok, pezsgők, pálinkák, a minőségi italok világából szerzett híreket, eseményeket, érdekességeket. A Veritas Borkereskedés életéről, fontos információkról is találsz itt cikkeket, különböző bejegyzéseket. Szeretnénk, ha megismernétek a jó híreket termelőinkről, borászainkról és azok termékeiről. Gyertek nézzük együtt mi is történt mostanában!

 

 

 • Útmutató Húsvéti borfogyasztáshoz

   

  Mivel a Húsvétot a böjti időszak előzi meg, ez az ünnep mindig az ételről és az italról is szólt. Gyerekkoromban ezen a jeles napon sok árokba borult biciklistával volt tele a város. Abban nem vagyok egészen biztos, hogy a borkultúra iránti olthatatlan szenvedélyük vezette őket oda.

  Olvasd el Húsvéti borválasztási tanácsainkat!  

 • Bortúrák az otthonodban - Tiffán Grande selection 2015

  A magyar borkultúra egyik tartóoszlopa - Tiffán Grande Selection 2015

   

  Tiffán Ede volt az első személy, akit az év bortermelőjének választottak 1991-ben. A magyar borkultúra újjászületése ott kezdődött. A minőségi ugrás, amelyet a szocializmus tömegtermeléséhez képest jelentettek az akkor újrainduló családi pincészetek leírhatatlanul nagy volt. A 90-es évek közepére már kialakult egy olyan réteg, akinek még magasabb minőségű csúcsborokra is megvolt az igénye. Ekkor indult a Grande selection készítése 1995-ben. Azonnal a magyar borkultúra új korszakának oszlopává vált. Azóta minden jó évjáratban elkészítették és nehéz lenne választani közülük. 2003, vagy 2009? Kinek melyik tetszik legjobban. 2015 szintén kiemelkedő év és egy más, most jól fogyasztható, nagy potenciállal rendelkező bort adott. Most érdemes bevásárolni belőle, mert a Veritasnál most fantasztikus kedvezménnyel kapható. Szóval már Húsvétkor is érdemes megkóstolni, de találkozunk 20 év múlva és akkor is megkóstoljuk. 

  Nézzétek meg Bortúrák otthon sorozatunk következő részét, ahol Ifj. Tiffán Zsolt mutatja be a bort!

   

 • Bortúrák az otthonodban - Pátzay Pinot Noir Rosé 2019

  Mostanában sajnos sem kóstolóra, sem bortúrára nem járhatunk. Nem kell azonban teljesen feladnunk a túrázást. Youtube csatornánkon találkozhatsz borászokkal, akik boraikról beszélnek. Ezúttal Zsurki Sándor a Pátzay Pincészet borásza mutatja be 2019 Pinot Noir Roséját, amely több díjat nyert, legutóbb Berlinből hozott haza egy rangos díjat.