Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BLOG

BLOG

Veritas Borkereskedés Blogja - Hírek a borpiacról, a cég életéről, borokról, pálinkáról
2020. 07. 02. 09:06:56
Bennfentes információ - Hogyan lett a Pátzay rosé cuvée a legjobb választás?

A Pátzay Pinot Noir rosé egymást követő két évben nyerte meg a VinCe nagy rosé tesztet. Ennek megfelelően el is kapkodták az elégedett vevők. Legjobb vevőinknek most egy bennfentes információval szolgálunk, ami hasznukra lehet, amikor helyettesítőt keresnek a Pinot rosé helyett. A rosé cuvée 50%-ban ugyanazt a Pinot Noir rosét tartalmazza, amit a díjnyertes bor. A maradék kékfrankos és cabernet sauvignon borokból áll. A Pinot megőrzi a bor kedves játékossságát gyümölcsösségét és mivel már nincs versenytársa bizonyosan a legjobb választás lett.

Arányaiban sokkal jobb áron juthatunk hozzá. Van azonban egy rossz hírünk azoknak, akik azt tervezik, hogy kiszedik belőle a Pinot-t, hogy ezt sajnos nem lehetséges. Viszont garantáljuk, hogy nem csalódnak.

2020. 06. 29. 08:25:38

Újraindultak a Veritas borkóstolói a Dohány utcai üzletben. Sauvignon Blancokat kóstoltunk.

Ezúttal Fóti Gyula Sommelier mutatott be 8 Sauvignon Blanc-t és a kóstoló után beszélt a fajtáról azoknak is, akik nem tudtak eljönni. 8 remek bort kóstoltunk hat magyart és két külföldit. 

Nézd meg a videót!

 

2020. 06. 25. 13:34:00
A rejtélyes Carménère országa – Chile, a vadregényes újvilág - Bortúrák az otthonodban

Mindannyian halandók vagyunk az első csókig és a második pohár borig.

Eduardo Galeano

2020. 06. 25. 11:59:49

A rosénak is van világnapja, amit együtt ünnepelhetünk a héten. Az időjárás is végre kegyes hozzánk. Nem fogvacogva kell a teraszon kényszeresen ünnepelnünk mackónadrágban, hanem a napfényben csillogó pohárból rövidnadrágban, vagy fürdőruhában koccinthatunk kedvenc rosénkkal. A rosé igazi magyar itallá vált. Népszerűsége töretlenül növekszik és könnyed gyümölcsös, jó savakkal rendelkező magyar stílus alakult ki. Egy nagy rosé akcióval szeretnénk hozzájárulni az önfeledt ünnepléshez, vagy csak a jó hétvégi rosézáshoz. Legalább ennyi haszna legyen a rosé kedvelőknek a világnapból! Csin-csin.

 

2020. 06. 25. 00:00:00
Lazulj a borásszal! - Pasaréti borboltunkban

Új sorozatot indítottunk nemrég nyitott új Pasaréti borboltunkban! Meghívjuk egy kedves borász partnerünket, aki 16:00 és 20:00 között a Veritas Pasaréten mutatja be borait. Aznap mindenkinek törzsvásárlói kedvezmény jár az adott borászat boraira. Kötetlen az érkezés időpontja. Jövőheti rendezvényünkön a Haraszthy Pincészetet várjuk, akitől 3 tételt kínálunk 3000 forintért, amik a következők: Haraszthy Sir Irsai 2019, Haraszthy Virtuoso Sauvignon Blanc 2016, Haraszthy Pinot Noir 2017.

Haraszthy Pincészet a Veritas Pasaréti Üzletében

2020. 06. 11. 00:00:00

Pohl Péter mutatja be a Sauska pincészet csúcs Merlot-ját, amelyet a Kopár dűlőben termeltek. Igazi elegáns bor, amely nem robosztusságával, hanem kerekségével és selymes tanninjaival ejt rabul. A bort hordóban erjesztették, ami ritkaságnak számít és különlegessé teszi a bort. Kóstoljátok vele!