Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dilma tea akció - 12 ok, amiért Dilmah teát érdemes inni

Dilma tea akció - 12 ok, amiért Dilmah teát érdemes inni
A Dilmah alakulása óta a teatermelők között különleges volt több szempontból is. Az ízesített teák világában ők voltak azok, akik az árral szemben úsztak, a teákat frissen, ízesítés nélkül, a világ egy adott pontjáról Ceylonról hozták forgalomba. Helyi cég voltak erős beágyazottsággal. A teákat nem mindig ott vették, ahol épp a legolcsóbb, mint a nemzetközi brandek többsége, hanem termőhelyik iránti teljes elkötelezettséggel termeltek. Nem sok jövőt jósoltak nekik. 30 év után, amikor a világ minden részébe szállítanak, azt vallják, azért tudtak megmaradni és megerősödni, mert alapítójuk mindig elveiknek megfelelően viselkedett. Ezeket 12 pontban foglalták össze

1.     Tiszta Ceyloni tea

A világ nagy teatermelői onnan vásárolnak brandjeik-hez teát, ahol ez éppen olcsóbban beszerezhető. A Dilmah ceyloni vállalkozásként elkötelezett, hogy minden teáját Ceylonban, azaz Sri Lanka szigetén, ezen a különleges termőhelyen szüretelje.

2.     Nem kevert teák

Merrill J. Fernando, az alapító fontos vállalása volt, hogy nem készít kevert teákat. Ezzel visszatért a teahagyomány eredetéhez, amikor a teákat még eredetük szerint osztályozták és fogyasztották. Csak az elmúlt száz évben vált szokássá, hogy a különböző területekről származó teákat keverik.

3.     Frissesség

A tea frissen nyújtja a legmagasabb minőséget. A Dilmah ezért azonnal és helyben csomagolja a teákat ezzel megőrizve eredeti frissességüket. Míg az ömlesztetten szállított teák már oxidálódnak, párásodnak és esetleg más anyagokkal keverednek. A Dilmah soha nem szállít ömlesztetten teát, csak ezektől a külső behatásoktól mentesen, végső csomagolásában.

4.     Egy termőhelyről származó teák

A termőhely határozza meg a teák egyedi karakterét, amelynek bemutatását és megőrzését a Dilmah alapítása óta küldetésének tartja

.

5.     Egy szenvedélyes teaszakértő őrzi a minőséget

A teakészítés művészet, amelyet a tudományra alapoznak. A teák aromája végtelenül összetett, amelynek megértéséhez tapasztalat és tudás szükséges. A cég alapítója Merrill J. Fernando egész életét ennek a titoknak a  megfejtésére szentelte. Ma már családjának fiatalabb tagjai is követik példáját.

6.     Etikus vállalkozás

Az etikus viselkedés teszi emberré az embert, vallják a Dilmah alapítói. Ezért nemzetközi bevételeik 10%-át alapítványaikon keresztül a helyi lakosok életének jobbá tételére fordítják.

7.     Hagyománytisztelet

A teakészítés hagyományosan kézműves tevékenység. A Dilmah ezt a hagyományt követi és nem akar nagyipari módszereket használni.

8.     Csak a legmagasabb minőség

Minden héten, több, mint 12 ezer szelektálnak ki annak érdekében, hogy csak a legjobb minőségű tea kerüljön a fogyasztók poharába.

9.     Természetesség

Nincs jobb teakészítő, mint a természet: A napfény, az eső, a talaj, a hőmérséklet-változások, a páratartalom és sok más  természetes tényező hozza létre a tea különleges aromáját. A Dilmah célja ennek a természetességnek a megőrzése.

 

10.  Hitelesség

„Igazi” teát készítenek, amelyet a hagyományok, a természetesség, a termőhelyek megőrzése, a válogatás révén tesznek teljesen hitelessé a fogyasztók szemében.

11.  Úttörők

Amikor 1988-ban megjelent a Dilmah tea, úttörő volt szinte minden tekintetben. Nem akart ízesített, kevert származási helyű teákat készíteni, helyben akarta csomagolni a teáit és ragaszkodott a helyi hagyományokhoz. Ez az úttörő szerep, amit akkor kudarcnak hittek a világban, meghozta a sikert is az alapítónak.

12.  A fenntarthatóság a Ceyloni tea jövője melletti elkötelezettség

Ceylonban családok millióinak jövője függ a tea termesztéstől. Ennek megőrzése és a környezet megóvása szorosan összefügg. A Dilmah alapítványain keresztül mindent megtesz ezért és azért, hogy a világban elterjessze a tea szeretetét és szakértelmét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Dilmah tea