Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Clarence Dillon 93 pontot kapott James Sucklingtól - Ajánlat 10 + 2 ajándék bor

Clarence Dillon 93 pontot kapott James Sucklingtól - Ajánlat 10 + 2 ajándék bor

Néhány hónapja írtunk látogatásunkról az Haut-Brion Bordeaux-i borászatnál, amely egyrészt a világ egyik legnagyobb presztízsű pincészete, másrészt a Clarence Dillon boroknak is tulajdonosa. Ahogy ők szebben mondják a Clarence Dillont a Haut-Brion inspirálta. Most jó híreket kaptunk felőlük, amikről érdemes beszámolni. Először is, egy ismert nemzetközi borszakértő 90 pont fölé értékelte egyik borukat, másodszor pedig megosztunk veletek néhány Hollywood-i pletykát.

Most 10+2-es akcióban három Clarence Dillon bor: 10 bor vásárlása esetén plusz 2 Clarence Dillon bort adunk ajándékba a 3 bor közül, így pont egy kartonnal kezdhetsz neki a nyárnak! 

 

Bordeaux, elegancia és tökéletesség

Bordeaux-ba minden borkedvelőnek érdemes ellátogatni (a mi beszámolónkat itt találod: Látogatás Bordeaux egyik borszentélyében – Haut-Brion – Clarence Dillon), mert garantáltan egy olyan világot ismer meg, amit más borvidékeken nem találhat. Elegancia és tökéletesség talán ezzel a két szóval lehet leginkább jellemezni őket. A pincészetek felépítése és a vendégek  fogadása alapvetőn más, mint nálunk, de még Olaszországhoz vagy Ausztriához képest is. A Haut-Brion természetesen még ezek közül az élmények közül is kiemelkedik, de hozzá kell tennünk, hogy oda nem lehet csak úgy egyszerűen besétálni egy kóstolóra. Az is igaz, hogy a Chateau-ban van egy borbemutató terem, ami szabadon látogatható, ezért ha erre járunk és nem foglaltunk időpontot mindenképpen nézzünk be. A Clarence Dillon ennek a világhírű borászatnak a kisebb testvére és hasonló elvek szerint épül fel, igaz a feldogozott szőlő nem a Haut-Brion hihetetlenül értékes Premier cru területeiről származik.

Nemrégiben kínálatunkban megjelentek a Clarence Dillon azon borai, amelyek Bordeaux egy adott, ismert régiójából származnak, mint Medoc vagy Saint-Emillon. Ezek a borok tökéletesen reprezentálják az adott régió borstílusát, így ha meg szeretnék Bordeaux-ot jobban ismerni érdemes ezeket a borokat megkóstolni. Különösen az után, hogy James Suckling a Saint-Emilon-i borra 93 pontot adott. Ez az eddigi legmagasabb értékelés, amit a Clarence Dillon borok közül bármelyik is kapott.

Most különösen érdemes megkóstolni őket, mert 10+2-es akcióban vannak.

Hollywood-i pletykák

A borászat egyébként nagyon aktív a filmiparban. Egyre több filmben és sorozatban tűnnek fel a Clarance Dillon borok. És nem azért,   mert az előző napi buli után ott felejtették az asztalon az üres üvegeket. Robert luxemburgi herceg, aki a borászat vezetője korábbi életében ugyanis Los Angelesben élt és Hollywood-i forgatókönyv író volt. Ezeket a kapcsolatokat használja ki, hogy borai megjelenjenek a képernyőn. Legújabban a Netflix Emily Párizsban című sorozatban. Aki nézi a sorozatot, ezentúl érdemes a boros jelenetekben az asztalra is figyelni és megláthatja ott ezeket a nagyon szép borokat.

 

Kis, drága színes

Befejezésül még egy érdekesség. Legutóbbi írásunkban említettük, hogy az 1989-es év volt a Haut-Brion legértékesebb évjárata és ezek a borok elképesztő árat érnek el. A pincészetnél az 5 literes palack ára 27 ezer euró. Néhány hónapja egy észak-olasz étteremben a borlapon találtunk egy 1989-es palackot 1200 euróért. Ez bármilyen magasnak is tűnik körülbelül negyede a piacon máshol található áraknak. Ezért, ha valaki „fillérekért” szeretne egy ilyen bort megkóstolni keressen bennünket és megadjuk az étterem nevét. Természetesen örömmel segítünk a kóstolásban is.

Kupa-Kovács