Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Bumbu Rum: A karibi hajósok kincse

Bumbu Rum: A karibi hajósok kincse
A Karib térség kincse megkerült! Ma már könnyű felfedezni, a palack X formájú fém címkéje jelzi a kincs helyét. Többszáz évvel ezelőtt a karib tengeri hajósai már készítettek Bumbut, így nevezték ugyanis a fűszerekkel és gyümölcsökkel finomra hangolt rumot. Ez a hagyomány kelt életre a 21. században a Bumbu rum Company által, egy régi recept alapján készítik a Bumbu Originalt.

Bumbu Rum: Egy Legenda kelt életre

Barbados-i rum és karibi fűszerek. Egy legenda kelt életre! A XVI-XVII. században már készítettek és fogyasztottak fűszerezett rumokat. A Hajósok javították fel a rum fejadagjukat a helyben talált fűszerek segítségével. A legjobb recepteket kincsként kezelték és nagy becsben tartották. Egy ilyen receptúra alapján készül napjaink legnépszerűbb fűszeres rumja, a Bumbu Original: kristálytiszta víz, cukornád, élesztő és a titkos fűszerkeverék, gondosan lepárolva, hosszan érlelve, egyedi palackba töltve.

Karib-tenger és a Bumbu rum

Bumbu Rum X alak jelzi a palackonBarbados különleges sziget, mészkőszikla az alapja, ezen szűrődik természetes módon kristálytisztává a
Bumbuhoz használt víz. Minden rum alapja a cukornád. A Bumbu rumhoz 7 különböző karibi sziget
válogatott termését használják fel. Az erjesztés olyan élesztőtörzzsel megy végbe, melynek eredete az 1840-es évekre nyúlik vissza.
A Bumbu egy 1893-ban létesült lepárlóban készül, mely az elmúlt 120 évsorán folyamatosan termelt. Kétszeres lepárlást végeznek, oszloplepárlókban. Az érlelés amerikai ex-Bourbon hordókban történik, igen hosszan. 10-15 éves rumokat házasítanak a Bumbu Original elkészítéséhez.
Az elkészült italt ultranehéz palackba töltik, a címkén a patinás, fém "X" jelzés és a klasszikus, nagy méretű, régivágású parafa dugó ad egyedi megjelenést a Bumbu rumnak. És ha valaki eltévedne a karibi térségben, a hát-címkén egy térképpel segítenek.
A Bumbu Original édes, fűszeres, vaníliás aromákat és ízeket mutat, nagyon
könnyen fogyasztható, megkedvelhető, ellenállhatatlan.