Bottega Prosecco, az olasz dizájn diadala
Az olasz dizájn szinte minden területen meghódította a világot a Guccitól a Fiat 500-ason át a bútorokig. Felismerhető és szerethető, elegáns, szenvedélyes és életteli.
A borok között ezt a stílust ritkán találjuk meg. A bor hagyományos termék és kevés az újítás a külsőségeket illetően. A nagyon kevés kivétel egyike a Bottega Pincészet, amely egészen egyedülálló dizájnnal készíti el italait. Pedig, ha valaki, akkor ők igazán lehetnének a hagyományok pincészete. A család ugyanis igazoltan már 1635 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, mint bérlők, a Velence környéki vidéken.
Az igazi áttörés 1920-ban következett be, amikor Domenico Bottega, miután sikeres borkereskedőként elég pénzt szerzett, saját ültetvényt hozott létre.
A család az elmúlt száz évben lépésről lépésre újabb és újabb területeket hódított meg. Domenico fia, Aldo 1950-től egy helyi lepárlót vezetett, ahol kitanulta a szakma csínját-bínját és 1977-ben saját üzemet alapított. Azóta pedig nincs megállás: az egyik legismertebb olasz italos márkává váltak, akiknek termékeit 150 országba exportálják, és messze földön híresek merész olasz dizájnjukról. Ez azonban már az új generáció érdeme, Aldo gyerekei viszik a céget: Sandro, Stefano és Barbara Bottega.
A stílusos olasz megjelenés Barbara Bottega érdeme, aki képzőművész, és ő tervezi az üvegeket és a csomagolás többi részét.
A Bottega Pincészet italait nem csak meginni jó, hanem megfogni és nézni is. A nálunk is kapható Proseccók, amelyek arany-, platina- vagy rózsaszín üvegben kerülnek forgalomba, olyan termékek, amelyek a polcok díszei. Ez az a szemlélet, ami tényleg az egész világon sikeressé és ismertté tette őket.
Bottega a földön, vízen, levegőben
Ha az ember hosszabb külföldi útra adja a fejét, meglehetősen nehéz elkerülni a találkozást a Bottega italaival. Jó néhány légitársaság tartja kínálatában, így ha egy repülőn proseccozni támad kedvünk – ami nagyon javasolt tevékenység – könnyen belefuthatunk egy Bottegába. Amennyiben tengeri nyaralásra adnánk a fejünket, és az egyik legnagyobb szereplő, a Viking Group hajójára sodor az élet, ott is az ő italaikkal találkozunk. De a legnagyobb hotelláncok, repterek, sőt még versenypályák is a Bottega partnerei.
A cég 2014-ben alkotta meg a Bottega Prosecco Bár koncepcióját, amelyet eredetileg a Viking Group Cinderella nevű hajóján vezettek be, amely a Balti-tengeren közlekedett.
Azóta különféle nemzetközi helyszíneken nyíltak újabb és újabb bárok, köztük a római Fiumicino, Dubai, Velence, Isztambul, London Stansted, Birmingham, Abu Dhabi, Bologna, Milánó Malpensa repülőtereken. A további bővítések közé tartozik a londoni BOKAN 38. és 39. tetőtéri bár, a Grand Hyatt Hotel Muscatban, Ománban, valamint Bath és Windsor angol versenypályái és az olasz Belluno állomás is.
A legújabb ilyen bár azonban mindegyiknél közelebb áll a szívünkhöz, mert a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren nyílt, és a Veritas látja el italokkal. Olyan elegáns és szép, amelyen minden, ami a Bottega kezéből kikerül.
Ezekben a bárokban azonban nem csak Bottega Prosecco-t lehet inni, hanem élvezni a velencei gasztronómia hangulatát, az ottani ételeket, kávékat és a Bottega italkínálatának jó részét.
Bottega Prosecco Bár – A velencei Bacaro filozófiája
A koncepció a velencei Bacaro filozófiájára épül. A szó ókori eredetű és Bacchus jó bora kifejezés emlékét őrzi. Jelentése jó bor vagy jó bár, ami tökéletesen leírja ezt az életérzést. Egy informális osteria hangulatát ajánlja, az ételek a velencei „cicheti”-k adják (apró falatkák), a pultnál bekapható előételként és az asztaloknál felszolgált, ételekként is fogyaszthatjuk. A sokoldalúsága miatt kedvelt Prosecco és más olasz borok kínálata egészíti ki a Bacaro életérzést.
A Bottega Prosecco Bár ennek a velencei hagyományból vett és mára világszerte megismételhető ötletnek az evolúcióját képviseli. A "Bottega Bacaro" filozófiája a „Perfect Match” köré összpontosul – a hagyományos olasz regionális ételek ideális párosítása Bottega változatos borválasztékával. A portfólió magában foglalja a Prosecco-t, a nagyra értékelt szőlőfajtákból származó habzóborokat, a megbecsült vörösborokat, mint az Amarone, a Brunello di Montalcino, a Ripasso, a desszertborokat, a fehér és barrique grappák választékát, valamint a gyümölcs- és tejszínalapú likőrök széles választékát, mint a nálunk nagyon kedvelt Pisztácia likőr. A Prosecco Bár kínálatában ma már megtaláljuk a szakképzett pultosok által kevert egyedi koktélokat, valamint bioborokat és a fogyasztók körében trendinek számító alkoholmentes habzóitalokat.
Ha nem jársz a reptéren, rendeld meg online, kényelmesen házhozszállítással. (Ingyenes Házhozszállítás – információk)
Ünnepeljünk együtt!