Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Prosecco, frizzante, spumante, asti az olasz pezsgők

A világ legismertebb, legnagyobb mennyiségben eladott bora az olasz prosecco évente több, mint 600 millió palackkal isznak meg a világban. Észak-Olaszországban Veneto és Friuli tartományokban készítik. Kizárólag Glera nevű szőlőből. Nevét egy olyan településről kapta Triest környékén, ahol ma már nem olyan jelentőségű a prosecco elállítása. A prosecco legtöbb esetben tank erjesztésű ital, így rövid erjesztési idő alatt nagyon gyümölcsös és könnyű borokat állítanak elő. Népszerűségét éppen könnyedségének és gyülömcsösségének köszönheti. Készítik frizzante változatban is, ami kevésbé intenzív buborékokat eredményez.

A vidék leghíresebb régiója Valdobbiadene, Treviso, ahol DOCG prosecco-t lehet készíteni. A vidék festői szépségű érdemes meglátogatni. A Veritas több partnerrel rendelkezik a régióban, az egyik nemzetközileg is elismert termelőjét a Furlan pincészetet kizárólagosan képviseli. De megtalálja nálunk a Fantinel, a Monetto, a Freixenet és a Bottega prosecco-it is, de frizzantét, az édes astit és egyéb spumante-kat is forgalmazunk.

Blogbejegyzésünk olvasd el, további információkért "Bortúrák az otthonodban - Proseccot kóstolunk Valdobbiadene-ben, Olaszországban" címmel:

Rendezés:
Nézet:
Raktáron
3.550 Ft
Raktáron
4.725 Ft
Raktáron
1.085 Ft
Raktáron
5.970 Ft