Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Sauska Borok - Sauska Borászat - Minőség, fenntartható fejlődés és a terroir iránti hűség Villányban és Tokajban egyaránt

" Minden pillanatban kinyitnak egy palack bort a világban. Egyre gyakrabban magyart és szeretnénk hinni, hogy sokszor a miénket. Felelősek vagyunk a pillanatért, ez generációkra elegendő csodálatos kihívás számunkra."
A Sauska család közel több mint két évtizede a magyar borászat meghatározó szereplője. 

Sauska-borok-Sauska-Borászat-Villányi borvidékTokaji borászatuk az elsők között alakította ki hamar népszerűvé vált száraz fehérbor választékát, melyben az őshonos furmint, sárgamuskotály és hárslevelű mellett olyan mára közönségkedvenccé vált borok is vannak, mint a sauvignon blanc és chardonnay. Hamarosan  nyíló budafoki pincéjükben készülő methode traditionelle pezsgőik alapanyaga kizárólag saját tokaji szőlő, minőségközpontú filozófiájuk alapja a terroir és az ahhoz való hűség. Nincs ez másként villányi borászatukban sem, ahol a közismert számos cuvéek mellett nagyon figyelnek a fajtaborokra is, legyen az bordói fajta vagy őshonos kadarka és kékfrankos.

A Sauska borászatok többszáz nemzetközi díj birtokosai, máig az egyetlen magyar borászat, amely elnyerte e a Decanter International Trophy-t.
A Sauska család elkötelezett hive a fenntartható fejlődésnek, területeiket fokozatosan állítják át biogazdálkodásra, melynek legszebb példája a bodrogkeresztúri Medve-dűlő, ahol birkák is helyet kapnak a szőlészeti munkában.

Rendezés:
Nézet: