Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kvaszinger Borászat - Igazi hagyományos tokaji birtok, családi történet egy kis csavarral

„A kasszában elegendő készpénz nincs, de lenne egy szőlő terület amit a Kvaszinger Ödön intéző úr megvásárolna és azt azonnal ki is fizetné.”

Nem, nem egy Mikszáth regénybe csöppentünk. Így került a Hatalos-dűlő a Kvaszinger család tulajdonába a Báró Úr kártyázási szokásainak köszönhetően, a bárónak, akinek Kvaszinger Ödön dolgozott mint szőlőterületei intézője......és ezzel el is kezdődött saját családi birtokuk története.
Ez a családi történet az utóbbi időben számos díjjal gazdagodott: Tokaj Dry boruk Országos Borversenyen arany érmet kapott. A Relique Tokaji aszú Vinagora arany éremmel, Decanter arany éremmel és Országos Borverseny Aranyéremmel büszkélkedhet.

Kvaszinger László Tokaji Borászata Szőlőjében bemutatkozik

 

A Kvaszinger család több generáció óta foglakozik szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-hegyalján. Elődeik az 1800-as évek elején érkeztek az országba a volt Poroszország területéről. Az első Kvaszinger, aki a Tokaji borvidékre költözött, az Olaszliszka határához tartozó Meszes majorban, Vay báró intézőjeként irányította a báró szőlőterületeinek munkálatait. Ő vásárolta meg a családi birtok gerincét képező Hatalos dűlőt, mely terület azóta is kiemelkedő minőségű borokat ad számukra. Jelenleg Kvaszinger László folytatja a családi hagyományt, készíti az ízletes Tokaji borokat és irányítja a családi vállalkozást Olaszliszkán.

A birtok mérete több mint 8,5 hektár. Évente 40.000 palack bor készül. Fő termesztett fajtájuk a Furmint, mellete megtalálható a Sárgamuskotály és a Hárslevelű is.

 

Rendezés:
Nézet: