Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szekszárdi Borvidék - Szekszárdi borok

A Szekszárdi Borvidék jellemzői, borai, története - Csak ennyi kell, Kadarka kell, hogy az ember ne törődjön semmivel" 

Egyes források szerint már a kelta időkben termesztettek itt szőlőt, de az biztos, hogy a rómaiak erre használták a gyönyörű dombokat. Ezt a Szekszárd helyén lévő római település Alisca egyik márványszarkofágjában fellelt rajzon látható szőlőtő is bizonyítja. A középkorban itt is inkább fehérbort készítettek, de később a törökök hatására itt is meghonosodott a vörösborkultúra és a német telepesek továbbfejlesztették. Így alakult ki a szekszárdi tüzes bor, mely bársonyos, és színanyagban elképesztően gazdag. A vörösszőlők közül a kadarka és a kékfrankos adja a Szekszárdi Bikavér alapját. Kíváló termőterület a vilkágfajtáknak is, illetve a zamatos fehérboroknak is remek klímát biztosít a sok napsütés és a könnyen felmelegedő lösztalaj. Szekszárd nevezetessége még a Siller, amely a rosénál sötétebb, a vörösbornál világosabb színű, és a német róka szóból (Fuchs), Fuxlinak is becézik. 
Borvidék területe:
2600 hektár
Földrajzi jellemzői:
Világos színű lösztalaj, védett völgyek
Időjárás:
Meleg, napsütötte, száraz nyár jellemzi, későn kezdődő tavasszal, enyhe téllel, fagykár ritka jelenség
Jellemző szőlőfajták:
Kadarka, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Zweigelt, Olaszrizling, Chardonnay 
Borászatok:

Rendezés:
Nézet:
Raktáron
1.595 Ft 1.435 Ft
Raktáron
2.710 Ft