Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kiss Attila Borászat - Egy új borélmény a Mátra zamataival

„Hisszük, hogy a minőségi bor alapja a szőlőben születik meg, ezért nagy gondot fordítunk a termés egészségére.”
 

A borászat az Észak-magyarországi borrégióban, a Mátra lábánál Gyöngyöstarjánban található. A vállakozás 1997-től fogalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. 2011-óta a palackos értékesítésre és a brand építésre szántuk el magunkat, így alakult meg a Kissattila borcsalád. Kiss Attila szőlész-borász mérnökként irányítja és igazgatja a szőlészet és borászat minden egyes részét. Szőlőterületük 12 ha, melyen a szőlőültetvények több mint 80%-a korszerű fém támrendszerrel van ellátva. Egyszálvesszős Guyot művelésmódban dolgoznak és a kékszőlők tekintetében tudatosan termést korlátoznak a magas minőségű, hosszan eltartható borok érdekében. A feldolgozás minden esetben gyors és kíméletes. A Pincészet javarészt reduktív borokat állít elő, de a vörös boraik hagyományos vörös boros technológiával készülnek. A borászat kapacitásának 60%-át fehér borok, 20%-20% százalékát Rosé- és vörös borok teszik ki. Céljuk a stabilitás, folyamatos fejlődés a fogyasztók maradéktalan kiszolgálása. A borászatot élménybirtokká szeretnék alakítani, mely megmutatja a „Mátra esszenciáját”, a Mátra sajátos ízeit és kincseit.

Rendezés:
Nézet: