Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szeremley Borok - Szeremley Birtok

A Szeremley legenda, a balatoni fenegyerek aki felélesztette a badacsonyi borkultúrát„...elsődleges célunk, hogy az emberek ebben a rohanó világban le tudjanak ülni egy órára a gyönyörű lugas alatt, s ne csak az ételek ízével, hanem a látvánnyal is elteljenek, s ezt a gyönyörű festői tájat a borokkal megkoronázva, olyan élményként tárolják el magukban, hogy mikor visszatérnek hétköznapjaikba, szívesen gondoljanak vissza arra, hogy milyen kellemes időt töltöttek itt nálunk."
Szeremley borok - Balatoni borvidék - Szeremley birtok - balatoni borok
A 115 hektáron gazdálkodó Szeremley Család a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében gazdálkodik, ahol a Badasconyi borvidék vulkanikus talaja és a híres balatoni mikroklíma segíti a különleges borok létrejöttét. A pincészet Hungaricumairól vált különösen ismertté, Badacsony híresség a Kéknyelű és annak "fiú" párja a Budai Zöld, de biztos mindenki emlékszik amikor a késői szüretelésű Zeusz elsőre robbant be a borpiacra savaival, frissességével, mineralitásával lehengerelve a fogyasztókat és a szakértőket. Ennek kistestvére a késői Olaszrizling, amely citrusos, trópusi gyümölcsös. 
Természetesen a Szürkebarát is megtalálható kínálatukban, ahogy a száraz remek aperitif bor a Muscat Ottonel, de már az elejétől kezdve sikeres Rajnai és Olaszrizlingből készített cuvée bor, a Szemelt Rizling.
Nem kizárólag a fehér borban voltak úttőrők Badacsonyban, a vörösbor régi hagyományát felújítva, Badacsony újra ismertté vált vörösborairól is. Fő fajtájuk a Pinot Noir, de megtalálható a Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon is a hagyományos és barrique hordóban érlelt vörösboraik között.