Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szeremley Birtok - Szeremley Borok

A Szeremley legenda, a balatoni fenegyerek aki felélesztette a badacsonyi borkultúrát

„...elsődleges célunk, hogy az emberek ebben a rohanó világban le tudjanak ülni egy órára a gyönyörű lugas alatt, s ne csak az ételek ízével, hanem a látvánnyal is elteljenek, s ezt a gyönyörű festői tájat a borokkal megkoronázva, olyan élményként tárolják el magukban, hogy mikor visszatérnek hétköznapjaikba, szívesen gondoljanak vissza arra, hogy milyen kellemes időt töltöttek itt nálunk.” Balatoni borvidék,Szeremley birtok,balatoni borokA 115 hektáron gazdálkodó Szeremley Család a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében gazdálkodik, ahol a Badasconyi borvidék vulkanikus talaja és a híres balatoni mikroklíma segíti a különleges borok létrejöttét. A pincészet Hungaricumairól vált különösen ismertté, Badacsony híresség a Kéknyelű és annak "fiú" párja a Budai Zöld, de biztos mindenki emlékszik amikor a késői szüretelésű Zeusz elsőre robbant be a borpiacra savaival, frissességével, mineralitásával lehengerelve a fogyasztókat és a szakértőket. Ennek kistestvére a késői Olaszrizling, amely citrusos, trópusi gyümölcsös. 
Természetesen a Szürkebarát is megtalálható kínálatukban, ahogy a száraz remek aperitif bor a Muscat Ottonel, de már az elejétől kezdve sikeres Rajnai és Olaszrizlingből készített cuvée bor, a Szemelt Rizling.
Nem kizárólag a fehér borban voltak úttőrők Badacsonyban, a vörösbor régi hagyományát felújítva, Badacsony újra ismertté vált vörösborairól is. Fő fajtájuk a Pinot Noir, de megtalálható a Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon is a hagyományos és barrique hordóban érlelt vörösboraik között.

Rendezés:
Nézet: