Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Pátzay Borászat - Pátzay Borok

A megújult Villa Pátzay borai felébresztik bennünk a badacsonyi életérzést, nemcsak Szürkebaráttal

"Hiszünk Badacsony kimagasló adottságaiban és egyediségében. Célunk, hogy mindenkori tudásunk

szerint, a helyi adottságokra alapozva, élménygazdag, tiszta és elegáns borokat készítsünk."

 

 

A Villa Pátzay Borbirtok 17 hektáron terül el Badacsonyban, a Balatoni borrégióban, egy szunnyadó vulkán tetején. Karakteres boraik remek savakkal, sok gyümölccsel és ásványossággal közvetítik a badacsonyi életérzést. Céljuk, boraikon keresztül bemutatni a termőhely sokszínűségét, gazdagságát, Badacsony izgalmas arcát. Zsurki Sándor több generációs borász családból származó főborásszal, fiatal pincészetük ellenére boraik sorra zsebelik be a díjakat neves borversenyeken.

 

Szőlőterületek: 17 hektár területen, bazalthegyeken található Badacsonyban, a Balaton-felvidéki  Nemzeti Parkban

Bortfajták: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Borcsaládjai az alábbiak:

Klasszikus borcsalád: Ezek a borok friss, gyümölcsös, lendületesek. Reduktív technológia részleteire gondosan ügyelve készülnek. Célunk megőrizni az egészséges szőlő elsődleges illat-és zamatanyagait. A termőhely különleges adottságainak köszönhetően akár 2-4 évig is megőrzik a bennük rejlő frissességet.
Borcsalád tagjai: Pátzay Rosé, Pátzay Pinot Gris, Pátzay Csíny, Pátzay Sauvignon Blanc, Pátzay Rizling, Pátzay Chardonnay, Pátzay Irsai Olivér

Dűlőszelektált borcsalád: Egy bor képviselteti magát jelenleg, a Tégladomb Szürkebarát. Nevét a csodálatos Tégladomb dűlőről kapta, és bebizonyítja , hogy Badacsony egyedülálló terroirja és az odafigyelés szükséges ahhoz, hogy újra régi fényében tündököljön ez a fajta.
Borcsalád tagjai: Pátzay Tégladomb

Prémium borcsalád: Legkülönlegesebb alapanyagainkból csak a megfelelő évjáratokban készül ez a borcsalád. Szigorú terméskorlátozással, kíméletes és alapos borászati technológia segítségével érjük el, hogy komoly test, magas beltartalmi értékek jellemezzék a borokat, amelynek következtében hosszú érlelhetőség jellemző rájuk. Ezek a részben tölgyfahordós érlelésű borok jellemzően ásványos, testes jegyeket hordoznak, melyekkel a megújult badacsonyi tradíciókat szeretnénk képviselni.
Borcsalád tagjai: Pátzay Prémium Pinot Noir Rosé, Pátzay Prémium Pinot Gris, Pátzay Rajnai Rizling, Pátzay Prémium Chardonnay, Pátzay Georgina, Pátzay Ágnes Cuvée.

Nézz meg blogunkon egy ajánló videót a Villa Pátzay egyik boráról, meglepetés, hogy kitől....:

: 

 
Rendezés:
Nézet: