Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Takler borait értékelte James Suckling nemzetközi borszakértő

Takler borait értékelte James Suckling nemzetközi borszakértő

Ritkán fordul elő, hogy egy nemzetközi borszakértő végigkóstol egy magyar pincészetet. Ez a  nemzetközi piacon bevett gyakorlat ugyan, de nálunk nem. A szekszárdi Takler Borbirtok borait most James Suckling az egyik legfelkapottabb amerikai borkritikus értékelte. Különösebb kommentárok nélkül közöljük az eredményeket és értékeléseket, hiszen magukért beszélnek!

James Suckling az egyik legbefolyásosabb borszakértő ma a világban. Hosszú ideig volt a Wine Spectator magazin szerkesztője és mellesleg szivar szakértő is. A bort nem egy technológia terméknek tartja, hanem nagyon is emberinek, ami tele van érzelmekkel, amit a kóstoláskor kell megfejteni. A jó bor, mondja, élményt ad minden alkalommal. A pontszámok alapján Taklerék borai nagyon pozitív érzelmeket válthattak ki belőle.

 

Takler Merlot Szekszárd Primarius 2017

Score: 93 Points

25 Mar, 2022 – Gazdag és kifejező merlot, nagyon érett fekete gyümölcs bőségszaruval, valamint szárított cseresznye és keserű csokoládé jegyekkel, nagyon lenyűgöző tannin szerkezettel, amely a bort szépen keretbe foglalja. A lecsengés kellemesen száraz és nagyon jól koncentrált, de összetett finomítatlan cukor karakterrel rendelkezik.

Idd most vagy tartsd meg!

 

Takler Bikavér Szekszárd Örökség 2018

Score: 93 Points

24 Mar, 2022 – Nyitott és vonzó illatú szeder és feketeribizli rengeteg fűszerrel és édesgyökérrel. Nagyvonalú és jól strukturált ízvilág. És van egy vonzó hűvösség a végén. Kékfrankos és merlot házasítása kadarkával, cabernet franc-nal, cabernet sauvignonnal és syrah-val.

Idd most vagy tartsd meg!

 

Takler Szekszárd Regnum Cuvée 2017

Score: 92 Points

24 Mar, 2022 – Érett szilva és szeder illat finom tölgyfával. Nagyon koncentrált és izmos vörös, amely jelentős tannin szerkezettel rendelkezik, amely még kissé száraz a szájban középen, de a végére szinte plüsssé válik a hosszú és érzéki befejezésben. Ott enyhe melegség van az alkoholtól. Nehéz megmondani, hogy ez pontosan hogyan fejlődik majd az üvegben. Merlot, cabernet franc, kékfrankos, syrah és cabernet sauvignon keveréke.

Idd most vagy tartsd meg!

Takler Kékfrankos Szekszárd Gurovica 2020

Score: 94 Points

24 Mar, 2022 – Nagyon összetett, fiatalos illatú fekete cseresznye, erdei bogyók, vas és tortafűszer. Koncentrált és nagyon jól strukturált, az erő elfedett, így a elegáns, finom tanninok csak a hosszú, selymes befejezésnél válnak nyilvánvalóvá. Használt 500 literes tölgyfahordóban érlelik.

Idd most vagy tartsd meg!

 

Takler Syrah Szekszárd Primarius 2018

Score: 94 Points

24 Mar, 2022 – Az érett szeder, szilva, keserű-csokis és fahéjas aromák áradnak a pohárból. Gazdag és jól strukturált syrah. A hagyományos ausztrál Barossa borokat juttatja eszembe, de szárazabb verzióban Hosszú, bársonyos lecsengés, sok finom, fűszeres árnyalattal és kellemes frissességgel.

Idd most vagy tartsd meg!

 

Takler Kékfrankos Szekszárd Szenta-Hegyi 2018

Score: 95 Points

24 Mar, 2022 – Meglehetősen fiatalos, virágos illat, finom édesgyökér és répa jegyekkel. Laza és selymes, a nagylelkűség és a frissesség kombinációjával. Kifogástalan egyensúly. Szinte végig siklik a szájpadláson, a finom balzsamos jegyekkel és hosszú, kifinomult lecsengéssel. Használt 500 literes tölgyfahordóban érlelik.

Idd most vagy tartsd meg!

 

Takler Cabernet Franc Szekszárd Szenta-Hegyi 2018

Score: 91 Points

24 Mar, 2022 – Meglehetősen gazdag és húsos cabernet franc, de finom tanninokkal. Ahhoz azonban nincs elég tannin, hogy egyensúlyba hozza a szájpadlás közepi meglehetősen pazar ízvilágot. A végén jobban átjönnek a tanninok elég élénk savakkal. Gyönyörűen kidolgozott bor, de talán a kevesebb is több lett volna.

Idd most!

Tartalomhoz tartozó címkék: szekszard takler