Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Igyunk organikus Brunellot! - Fanti borászat Toszkánából, Olaszországból

Az hiszem senki nem csodálkozik azon, hogy egy család amely a 9. század óta egy adott területen él, szeretné azt megőrizni. A Fanti család közel 1200 éve él Castelnouvo városában, ahol bort és olajat készítettek történetük során. Ma kétszáz hektárt birtokolnak, amiből 50 szőlő, a többi pedig olaj. Az ilyen családok a kultúra szerves részei, akik évszázadok óta részt vesznek a természetes és épített táj kialakításában. A szintetikus anyagok és gépek megjelenése előtt könnyű volt harmóniában élni a természettel, ez azonban ma egyre nehezebb. Ezért döntött Elena Fanti és édesapja, hogy visszatérnek a természetes művelési módhoz és ezentúl organikus szőlőt termelnek, amiből organikus bor készítenek.

Sokan keverik az organikus szőlőtermészetéssel készült borokat és a természetes bor kategóriát. A natural wine, a természetes bor nem egy egzakt kategória, az organikussal szemben. Az organikus borok alapanyagát a természettel összehangban termelik, amit az Európai Unió szabályai és ellenőrző szerve könnyen és hatékonyan tud ellenőrizni. A lényeg, hogy ne használjanak szintetikus kemikáliákat, a sorok között a füvet ne gyomirtózzák, hanem hagyják nőni esetleg időnként forgassák meg a földet. Főként ne termesszenek génmódosított növényeket. Az egyetlen anyag a rézgálic, amit használni lehet. Ez olyan termelési mód, ami nem csak a természetnek, hanem a borfogyasztóknak is tisztább, kevesebb kémiai anyagot tartalmazó bort jelent.

Hogy a változás még emlékezetesebb legyen, egy különleges Fanti akciót indítunk, amiben egy bort 50% kedvezménnyel vásárolhatunk meg! Gratulálunk a borászatnak az organikus minősítéshez!