23 éve készítik a Kopárt, aminek már előjegyezhető a 2017-es évjárata és ez alatt az idő alatt semmit nem veszített lendületéből és népszerűségéből. Sőt, azt is bebizonyította, hogy 23 évig is eltarthatjuk ezeket a borokat, az éréssel egyre nagyszerűbbé válnak.
1997-ben készült az első Gere Kopár, ami azóta kultikus borrá vált és jó néhány követőre talált, akik hasonló névvel palackoznak bort. A Kopárról, azonban a mai napig mindenkinek Gere Attila jut eszébe. Egy olyan borról van szó, amit nem csak a presztízs miatt vásárolnak, hanem azért, mert az egyik legjobban eltartható magyar bor, amit bizonyított ez a 23 év. A bor kezdetben Merlot hangsúlyos volt, de mára a Cabernet Franc, ami Villány legfontosabb fajtája van benne legnagyobb részben.
Az utóbbi időben a készítést egységesítették, minden évjárat ugyanúgy készül, hogy a borban fellelhető különbség csak az évjárat jellegzetessége legyen. A 2017-es már bio művelésű szőlőből készült. 300 literes zempléni tölgyben érik, több mint a fele újhordóba.
2017 igazán jó évjárat volt. Meleg volt, de nem túlzottan, mint 2012, így nagy reményekkel indul a bor. Ahogy Gere Attila a Veritas bemutató kóstolóján mondta igazi villányi év, amiben fűszerek és gyümölcsök jó arányban vannak, érett tanninokkal és nagy testtel.
Te is a mítosz része lehetsz. Még előjegyezhető a bor. A fogyasztással várhatsz akár 2037-ig is.