Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Balatoni borvidék

MÁR ELÉRHETŐ!!!! - A németek is felmentek a Tégladombra! - Újabb arany a Pátzay Borbirtoknak

2022. 04. 28. 11:01:00

A szürkebarát vagy Pinot Grigio nagyon nehéz terep a nemzetközi borvilágban. Az olaszok olyan mértében határozzák meg ez a piacot, hogy nehéz labdába rúgni. A Pátzay borbirtoknak sikerült az egyik legrangosabb borversenyen aranyat nyerni. Talán csak az olaszok lepődtek meg, mert mi már régen tudjuk, hogy Badacsony tökéletes termőhely a szürkebarátnak.

 

 

Pátzay Borok - High tech költészet – A Villa Pátzay borbirtoknál jártunk

2021. 11. 17. 20:31:18

A borkészítést sokan tartják egyfajta művészetnek, költészetnek, amely ízekkel, illatokkal, hangulatokkal beszél hozzánk. A Villa Pátzay Borbirtoknál azt tűzték ki célul, hogy olyan költeményeket írjanak, amit a nemzetközi közönség is értékel és meghallgat. Ehhez legalább 500 ezer palack tökéletes borra van szükség, amelyet versenyképes költségszinten képesek előállítani. A most megvalósuló high tech fejlesztések ezt a célt szolgálják.

Szüreti beszámoló 2021- Villa Pátzay Borbirtok

2021. 09. 23. 11:09:01

Szüret a Villa Pátzaynál Badacsonyban - Nemsokára megérkezik kedvenc rosénk

Idén is visszatértünk Badacsonyba, hogy megnézzük milyen borokra számíthatunk. Kíváncsian várjuk a rengeteg nemzetközi és hazai díjat begyűjtött Pinot Noir rosé, a fantasztikus prémium Chardonnay és a közönség kedvenc Tégladomb Szürkebarát folytatását.

Villa Pátzay Borbirtok - Decanter díjak

2021. 07. 15. 11:54:31

Jó érzés, ha a Decanter szeret egy borászatot. Az elmúlt évek trendje folytatódott. A Decanter szereti a Pátzay borbirtok borait.

Villa Gyetvai Borbirtok – Természetközeli értékteremtés és a Balaton életérzés

2021. 05. 27. 08:57:45

Sokféle történetet hallunk, miért kezd valaki borászkodásba, de a Gyetvai borbirtoké a legszebbek közé tartozik. Egy építész története, akit elbűvöl a szőlőskertek látványa a Balatonnal a háttérben, a 'Balaton életérzés' és nem bírja tétlenül nézni, ha pusztulnak az értékek.

Videó-kóstoló: Kislaki - Légli Géza online borkóstoló

2021. 04. 26. 18:02:37

Ezentúl a Facebookon közvetített online kóstolóinkat itt, és Youtube csatornánkon is megnézhetitek videó formájában. Ezúttal Légli Géza mutatta be nagyszerű balatoni borait a Veritas Dohány utcai üzletében. 

Kislaki borok - Légli borok - Borkóstoló

Pátzay Borbirtok: Bízunk a jövőben, hiszünk a minőségben és környezettudatosságban

2021. 03. 07. 13:05:06

Pátzay Borbirtok: Kompromisszumok nélküli minőség és környezettudatosság

A jelenlegi járvány ugyan kedvünket szeghetné és csökkenthetné bizalmunkat a jövőben, de a Pátzay Borbirtoknál ennek nyomát sem látni, épp ellenkezőleg bíznak a jövőben, töretlenül fejlesztenek és készülnek a nemzetközi piacra. Kompromisszumok nélküli minőség és környezettudatosság náluk a jelszó.

Kis Borászatok - Nagy borokkal - Sorozat - Egly Borászat

2021. 02. 25. 08:23:03

Egly Borászat - Borász 127-szer

Vannak sokoldalú emberek, akik nem elégszenek meg egyetlen feladattal, egyetlen területtel. Ezek között Egly Márk valószínűleg az egyik világcsúcstartó. Nem csak kiállítást szervez, geológiával és helytörténettel foglalkozik, de cégénél mind a 127 pozíciót ő tölti be a PR szakembertől a traktorosig. Érdekes ember, érdekes borokat készít.

Legjobb Borok 2020: Most Wanted – 2020 legkeresettebb borai

2021. 01. 14. 10:32:42

Most Wanted – Top10 - 2020 legkeresettebb borai

Érdemes visszatekinteni még egy ilyen nagyon furcsa évre is és megnézni, mik voltak azok a borok, amelyekre legtöbbet áldoztak vásárlóink. Ezek a sikertermékek jól mutatják fogyasztóink ízlését, hogy milyen borokra vágyunk és mit veszünk a különleges alkalmakra. Ezek között többségben vannak a prémium borok, mert ugyan a hétköznapokon nem ezt isszuk, de alig várjuk, hogy jöjjön egy jó alakalom egy palack kinyitására, vagy egy szerettünk megajándékozására. Nézzük a listát!

 

Pátzay Borbirtok – A Római birodalomtól Londonig

2020. 12. 03. 08:41:00

Már az időszámításunk szerinti első században Domitianus császár megpróbálta a Pátzay Borbirtok Badacsonyi sikereit ellehetetleníteni, de nem sikerült neki. Az egyre magasabbra törő és egyre népszerűbb pincészetnek négy bora ért el újabb nemzetközi sikert.