Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Argentin borok - Négy új izgalmas bor Argentínából

Argentin borok - Négy új izgalmas bor Argentínából

Új argentin borok!
Argentína a tangó, a marhahús, a jó borok és az államcsődök országa. Koncentráljunk most a harmadikra. Négy új borral bővült a Veritas kínálata, amelyek nagyon jó áron kaphatóak.

A Veritasnál igyekszünk folyamatosan újdonságokkal szolgálni a borfogyasztóknak! 10 ezer kilométeres utazás után megérkezett hozzánk az utánpótlás argentin borokból!  Az ilyen boroknál nagyon előre kell gondolkodnunk, mert az átfutás akár fél év is lehet. Az új borok tökéletesen reprezentálják az argentin borkészítés értékeit és különlegességét.

A Luigi Bosca pincészet egyik fehér bora az egyik. A 100%-ban Torrontes szőlőfajtából készült, ami az ország különleges fehérszőlője. A Torrontes hasonlatos a nagyon aromás szőlőfajtákhoz, mint a Muskotály, de sokkal sósabb, könnyedebb és száraz bort készítenek szinte mindig belőle. A sós ízvilág érdekesen kombinálódik az aromás illatokkal. A Luigi Bosca borászat La Linda 2019-es Torrontes borát 1700 méter magasan termett szőlőből készítették tartályos erjesztéssel és érleléssel. Törzsvásárlóinak csupán 2295 Ft-o kell fizetni érte.

 

A másik La Linda bor a Luigi Bosca pincészettől egy Malbec, Argentína igazi zászlósbora. A Malbec is francia fajta, de nem jól bírta a bordeaux-i időjárást, ellenben Argentínában kiteljesedett. Ma a világ Malbec ültetvényeinek 75%-a ott található. Nagyon szereti a magasságot, ott lesz elegendő sava és a hiedelemmel ellentétben, nem szükséges olyan sok barrique hordós érlelés, mint az gondolják. A La Linda Old Vines Malbec 960 méteren termett és 8 hónapot volt Amerikai hordóban. Ettől a szokásos gyümölcsök mellé kapott némi kávés kakaós szivaros ízvilágot. Gyönyörű és kerek borrá változva. Ez is igazi bomba áron van, törzsvásárlóknak csupán 2295 forint.

 

 

 A harmadik Luigi Bosca újdonság a De Sangre 2017, amely egy házasítás, Cabernet Sauvignon 85%, Syrah 8% és Merlot 7%. A termőhely 1050 és 820 méter között található. Az argentin Sauvignon sokkal bársonyosabb, mint az európaiak és sokkal kedvesebb, de robosztus bort ad. Mivel a Cabernet szereti a hordót, ez 12 hónapot érett barrique-ban. 

Törzsvásárlóknak 5685 Ft-ba kerül.

 

 

A negyedik, de nem utolsó újdonságunk a Trapiche pincészettől jött, amely rendkívül népszerű a Veritasnál. Természetesen a korábbi kedvencek is újra kaphatóak, de úgy gondoltuk találtunk egy érdekes tételt, ami fogyasztóinknak tetszeni fog. A Medalla Malbec egy igazi újvilági bor. Édes, gyümölcsös, erőteljes fűszerekkel kiegészítve. Ez is 1000 méter fölötti ültetvényekről származik és a pincészet közepes árfekvésű borai közé tartozik. Törzsvásárlóknak 6300 Ft-ba kerül.

 

Kupa-Kovács 

Tartalomhoz tartozó címkék: Argentína malbec Torrontes