A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet több évtizedes fejlődésének eredményeként ma már több mint nyolcvan hektárnyi szőlőterületen gazdálkodik.
A Bujdosó Pincészet a Balaton déli partján, a Somogyi-dombság legszebb dűlőin összesen 85 ha szőlőt művel. A Bujdosó borai a dél-balatoni borvidék karakterjegyeit hordozzák: frissek, üdék, gyümölcsösek.
A minőség a védjegyük, ezért a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot ők végeznek. Bujdosóék a Balaton partján nőttek fel, így nem meglepő, hogy a borászat mellett a hajózás az, ami boldoggá tesz őket. A Bujdosó család mindig is kötődött a tóhoz, aktívan vitorláznak . Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.